Sport

Hrvatska i Ukrajinska reprezentacija na pripremama u Sinju!

Izvor:Ragbi Klub "Sinj"

Nakon odigranog osmog kola i pobjede RK Sinja, nastupa trotjedna reprezentativna stanka, a u kojoj će Sinj postati kamp za pripremu Hrvatske, ali i Ukrajinske reprezentacije.
Naime, Hrvatski ragbijaški savez je prepoznao dugogodišnji radi i ulaganje našega kluba, te su isti odlučili za predstojeći ciklus vršiti pripreme reprezentacije u Sinju, a koji starta od četvrtka, gdje će naša izabrana vrsta pod paskom Antony Poshe vršiti trenažni proces, a u goste im dolazi reprezentacija Bugarske s kojom će naša reprezentacija odmjeriti snage u Subotu u Sinju.

Hrvatska se nalazi u skupini Rugby European Throphy, gdje nastupaju Švicarska, Litva, Ukrajina i Švedska, redom respektabilni protivnici, te se još uvijek čeka prva pobjeda. Hrvatska će u ovom ciklusu imat domaćinstvo protiv Švicarske te gostovanje u Litvi. Izbornik Posha je iz redova Sinja na ove pripreme pozvao Marka Grčića, Dražena Brčića-Šuška, Nikolu Pavlovića, Stipu Žigu, Ivicu Jukića i Stipu Brčića, kao i Luku Kovačića i Antu Majića (Makarska).Dakle motiva i dokazivanja pred domaćom publikom u prijateljskom susretu s Bugarskom neće nedostajati, a sigurni smo kako će naša publika i svekolika javnost prepoznati značaj ovog susreta za našu reprezentaciju.

Također pored naše reprezentacije i Bugarske svoje mjesto na SC “Ivan Polja Sokol i Andrija Alčić” u Sinju je našla i reprezentacija Ukrajine koja će vršiti pripreme za svoju utakmicu sa Švedskom koja će se igrati u Splitu. Naime, Hrvatski ragbijaški savez je ponudio domaćinstvo Ukrajini koja prolazi kroz teška vremena pa je tako i Sinj postao kamp Ukrajinske reprezentacije u ovom ciklusu.
Slijedom navedenog, možemo reći kako nas očekuje jedan uzbudljiv ragbi vikend, ali i kako se Sinj formirao u jedan pravi međunarodni rasadnik ragbija na našim prostorima.

Povezani članci

1 Komentar

  1. A da nisu to kakvi vojni specijalci pa da se izigra odluka Hrvatskog (državnog) Sabora o nesudjelovanju RH u vojnim treninzima i obukama, mogu prigodno bit i ragbijaši? Naš Vuko je svojedobno kao ragbijaš bio vojni specijalac, čak zapovjednik! Možda nam slijede pripreme ronilačkih a zatim i padobranskih reprezentacija ovih zemalja jer imamo Peruću i aerodrom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button