Vijesti

Hrvatski Caritas donirao sredstva za opremanje vrtića na Hanu

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj danas je posjetio novootvoreni vrtić na Hanu „Vrilo“ gdje je potpisan Ugovor o donaciji između Dječjeg vrtića “Bili cvitak” i Hrvatskog Caritasa.

Ugovor vrijedan 300 tisuća kuna (39.840 eura) potpisali su ravnateljica Mirjana Pavić i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

Gradonačelnik Bulj se zahvalio ravnatelju na vrijednoj donaciji koja je omogućila kompletno opremanje  vrtića s vanjskim igralištem čije je montiranje u tijeku:

“Prezadovoljan sam i sretan, hvala fra Tomislavu i hvala Hrvatskom Caritasu. Ovo je velika donacija i smatram da je ovo pozitivan primjer kako misliti na našu djecu. Dovedeni smo u nezavidnu situaciju u pola predškolske godine, ali problem je riješen i naša djeca su nastavila pohađati vrtić. Hvala i ravnateljici DV Bili cvitak Sinj, Mirjani Pavić”, kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

Ravnateljica Pavić je istaknula kako je zahvalna fra Tomislavu i Hrvatskom Caritasu što misle na potrebe djece čije su nove prostore opremili najsuvremenijom opremom:

„Dobili smo garderobu za djecu, suvremenu opremljenu kuhinju, namještaj za sobu dnevnog boravka djece, razne didaktičke materijale koji su potpuno novi i to je djeci uvijek zanimljivo i uzbudljivo, dobili smo nove krevetiće s posteljinom, profesionalnu perilicu i sušilicu rublja te ono što je djeci s ovog područja najviše nedostajalo – prekrasno dječje igralište koje se upravo montira’.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, fra Tomislav kazao je da je ovo prva suradnja Grada Sinja i Hrvatskog Caritasa, ali da zasigurno nije zadnja: “Hrvatski Caritas želi doprinijeti ublažavanju siromaštva u kojima se naša zajednica nalazi i ovo je pozitivan primjer kako zajedničkom suradnjom možemo učiniti puno dobra. Uvijek ćemo se odazvati gdje god možemo i pokazati da su nam djeca na prvom mjestu. Hrvatski Caritas je dobio donaciju koju smo potom proslijedili DV Vrilo na Hanu. Neka se Sinjani i Sinjanke zahvale Gospi Sinjskoj za donaciju i neka se pomole za dobre ljude, misija svih nas bi trebala biti da činimo dobro”.

Podsjetimo, nakon što je osnivačica Čarobnog pianina Virna Mudnić zatvorila vrtić i potpuno ispraznila prostor na Hanu te ugasila odgojne skupine, usred pedagoške godine,  gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj poduzeo je sve potrebne korake kako bi se u što kraćem roku dobile potrebne suglasnosti za otvaranje novog vrtića koji je sada područno odjeljenje gradskog vrtića „Bili cvitak“ Sinj. U novootvorenom vrtiću upisano je 50 djece o kojima se brinu 3 odgojno-obrazovna djelatnika i 2 spremačice.

Gradski Dječji vrtić „Vrilo“ otvoren je kao 8. odjeljenje Dječjeg vrtića „Bili cvitak”.

Povezani članci

Back to top button