TemeVijesti

Hrvatski ministri donirali plaću – mogu li isto učiniti sinjski političari?

Hrvatski premijer Andrej Plenković je najavio kako će on i ministri svoju plaću za ožujak donirati za pomoć oštećenima u potresu za Zagreb. Ujedno je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio istu gestu.

Ovo je prilika za sve nas da pokažemo jedinstvo, solidarnost, odgovornost kako bismo prebrodili kombinaciju dvije krize (koronavirus i potres u Zagrebu) – rekao je premijer na konferenciji na kojoj su predstavljene mjere vlade za pomoć gospodarstvu.

Rijetko od hrvatskih političara imamo priliku čuti da će donirati svoju mjesečnu plaću u cijelosti kao pomoć koja će biti usmjerena potrebitima u nekoj krizi.

Nakon evidentne nekordinacije u nekim postupcima u institucijama na gradskoj razini tokom ove krize pruzročene koronavirusom, mogu li sinjski političari napraviti simbolični potez i odreći se svojih mjesečnih prihoda i naknada koje su ionako “politički novac” zarađen političkim izborom naših sugrađana.

Ima tu pozamašan broj osoba poput gradonačelnice, dva dogradonačelnika, 21 član Gradskog vijeća, članovi upravnih i nadzornih odbora te skupština javnih ustanova i poduzeća u vlasništvu grada, direktora Vodovoda CK (g. Milan Smoljo), direktora/ice Kamička itd.

Naravno ne smijemo zaboraviti vijećnika MO Suhača, vijećnika GV Grada Sinja, vijećnika županijske skupštine SDŽ i saborskog zastupnika RH, našeg Mira Bulja koji mjesečno “teži” u novcu najviše, preko 30.000,00 kuna.

I što nam oni do sada nude u ovoj situaciji. Svoje vrijeme, neki ni to. Ali nama ne treba njihovo vrijeme, za koje su i plaćeni. Mi građani imamo sada i napretek vremena u svojim domovima. Treba nešto konkretno i poticajno, a to su između ostalog i sredstva. I kada bi se svi gore nabrojani odrekli svog mjesečnog primanja i uložili u nešto hitno potrebno u ovo vrijeme, podigao bi se opći entuzijazam kod građana, uvidjelo bi se da svi nosimo teret ovog teškog vremena.

Evo jedan primjer u kojem predvodi sinjska face grupa “Ajmo bit ljudi” i koja bi u suradnji sa sinjskim stožerom CZ i Crvenim križem, mogla prikupljena sredstva  upotrijebiti u one hitne slučajeve (poput proizvodnje zaštitnih maski u kućanstvu) koji su najpotrebniji i koji ne zahtijevaju proceduru u svom rješavanju.

Gospodo na potezu ste!

Povezani članci

9 Komentara

 1. Ajde pustite priče! Drišite kesu! Dosta je demagogije!

  20
 2. Ajde Bulju baljezgaš na HTVU upravo izvadi kesu ako si faca i pokaži uplatnicu na 30 000 keka pa pokaži kako se vole sinjani koji su te izabrali a ne se reklamirat u odori crvenog križa. Kune Miro vadi iz džepa kune.

  21
  2
 3. Ostavite se Mira i politikanstva, nego svi dajte novce i gotovo.

  9
  14
 4. Ajmo Ugrin i Glavan sad pokažite kao što ste pitali Kiku danapravi razumne korake i misli na dobrobit građana. Pa vi isto učinite i mislite na dobrobit građana hahaha i dajte svoje kune koje primate a nezaradite i posramite Kiku.

  14
 5. Predlažem minimalac svima, čak i penzionerima. Svima jednako!
  Je da bi ja tada dobio veću penziju, šta kažu oni koji bi dobili manju??

  7
  4
 6. Gomila gluposti! Kakve geste, kakvo odricanje?! Kad se netko na toj razini odrekne svoje JEDNE plaće to je kao da se obični radnik, ili netko TKO ŽIVI OD SVOJE PLAĆE odrekne svojih 10 Kuna! Dignit će entuzijazam kod ljudi?! Ubijen je odavno! Ubili su ga upravo ljudi koji bi nam solili pamet i koji u ime naroda i za narod grabe sve sebi! Bilo bi licemjerno i jadno kad bi se u moje ime netko takav odrekao svoje plaće!

  2
  5
 7. Je, na kraju krajeva svako “drišenje kese” završi -“stezanjem remena” naravno, ne onog s nekog finog odijela, nego onog s rabatinka iz Lidla!
  Zato mi je svako njihovo odricanje itekako gadljivo i licemjerno! Jednako kao i prozivanje istih na tako simbolično (blago rečeno) odricanje! A glupi narod to puši ka najlipši duvan…

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button