Politika

HSS o pojavama i nuspojavama na Sinjskoj političkoj sceni

Sinjski HSS uputio je priopćenje u kojemu se osvrću na nedavno usvojen Proračun Grada Sinja za 2019. godinu te ostale političke događaje u 2018. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Imali smo burnu prošlu godinu na političkoj sceni Grada,a ipak ni dan danas se ne zna tko vodi ovaj grad. Pa nije ni čudno da nikakvog napretka nije ni bilo.

Tijekom cijele godine naš lokalni ured Zavoda za zapošljavanje donosi vijesti o padu nezaposlenosti, a to se sve događa uglavnom zbog odlaska mladih u druge zemlje i sezonskog rada u turizmu! HZZ izvještava kao da je državna agencija Narodne Republike Sjeverne Koreje.

Najnoviji podaci naše turističke zajednice na sličan način objavljuje podatke o porastu broja noćenja. Kroje podatke i predstavljaju ih javnosti kako bi opravdali svoje postojanje i zapošljavanje (uhljebljenje). Ako je i došlo do malog povećanja to nije njihova zasluga, već zasluga samih iznajmljivača i većeg tranzita gostiju koji ostvaruju noćenje u jedinom Sinjskom hotelu, te opći broj porasta noćenja u Hrvatskoj. I tako u dane Alke i Velike Gospe imamo daleko manji broj noćenja od Trilja i Dugopolja , a o Imotskom da i ne govorimo?!?

U kulturi i dalje nikakvoga pomaka nema. Osim, copy paste, programa za dane Alke i velike Gospe!

U dane Adventa ispred nabacanih kućica bila je posječenost manja nego u seoskom kafiću. Jedina svijetla točka je, po našem mišljenju, volonterski angažman djevojaka i žena okupljenih oko udruge “Sinjski ferali” koje se trude da grad barem ljepše izgleda za dane Božićnih i Novogodišnjih svečanosti. Radile su one i posao onih koji su preplaćeni za svoj (ne)rad.

Posebna i pogubna slika Grada je neorganiziranost i nesposobnost gradskih političkih čimbenika koji participiraju u gradskome vijeću. Dok izbijaju afere, sukobi i svađe u Gradskome vijeću, dotle grad Sinj propada u svakome pogledu. Sjetimo se samo afere o javnoj nabavi za izgradnju Interpretacijsko edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem!

Najnovija je i najapsurdnija situacija je kad “oporba” odbija proračun “izvršne vlasti” i kroz amandmane postavlja svoj Proračun Grada, a koji ” izvršna vlast” ne prihvaća, ali se Proračun usvaja se jer su ovi iz “oporbe” u većini! Nas baš zanima kako će se taj Proračun ostvarivati i kako to zakonski obvezuje izvršitelje, rečenu “izvršnu vlast” !?!

Hoće li se cijelu godinu “potkusuravati” na svakoj stavci Proračuna?!? Svako jutro zvati svoje “središnjice” u Zagrebu?!?

Jedini napredak postignut je u novome “uhljebljavanju” i kao što smo već pisali ovaj grad će na kraju postati grad uhljeba i umirovljenika koje neće imati tko hraniti.

Mišljenje HSS Sinja je da u ovome gradu vlast postoji kao metastazirana politička korupcija koja je vitalno ugrožavajuća za budući demokratski život i svekoliki razvoj našeg kraja.
Gradu Sinju su pod hitno potrebni novi izbori da bi ga vodili izabrani predstavnici posvećeni zajedničkim interesima svih kategorija građana, a ne samo brinuli o novim i/ili otprije poznatim potrebama pojedinaca i interesnih skupina.
A floskule poput “izbori su skupi” odbacujemo, jer nesposobna i neučinkovita vlast je najskuplja !!!

Za HSS GO SINJ
Predsjednik
Miroslav Barać
Vjera u Boga i seljačka sloga!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button