Vijesti

Humanitarna akcija „Daruj Božić“

Treća nedjelja došašća, tzv. Radosna nedjelja u liturgiji Crkve, posvećena je Caritasu. Tog dana na poseban način svoje misli i djela vjernici posvećuju potrebitima u obiteljima, u župnim zajednicama, u Domovini, u svijetu.
Tom prigodom naša župa Gospe Sinjske organizira karitativnu akciju „DARUJ BOŽIĆ“, koja će trajati od 9. do 15. prosinca 2019. god. U tom vremenu djeca će u školama i vrtićima skupljati osnovne namirnice (ulje, brašno, šećer…), a u samostanu će biti postavljena košara u koju vjernici svakodnevno mogu donirati potrepštine.

Prodaju organiziramo u samostanskom klaustru i ispred crkve u subotu i nedjelju 14. i 15. prosinca, u vremenu od 8 do 12 sati.
Pozivamo drage domaćice da se donacijom kolača priključe karitativnoj akciji. Kao i prošle godine, nadamo se da će se akciji odazvati i sinjske pekare odnosno trgovine robom. Zajedničkim snagama uljepšajmo Božić korisnicima karitativne pomoći. Zahvaljujemo školama i članovima župnih zajednica koji su aktivno uključiti u akciju, kao i svim župljanima koji iz godine u godinu podržavaju naše karitativne akcije, osobito one koje organiziramo uoči Božića i Uskrsa.
Prikupljena sredstva bit će raspoređena i podijeljena korisnicima sinjskog Caritasa 16. i 17. prosinca 2019. u prostorijama istoga (ulaz kod Franjevačkog muzeja).

Povezani članci

Back to top button