Vijesti

I ove godine na blagdan Velike Gospe nema procesije u Sinju

I ove godine na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u Sinju neće biti tradicionalne procesije vjernika gradskim ulicama zbog epidemioloških razloga, no 14. i 15. kolovoza u Sinju će se služiti 27 misa, rekao je za Hinu fra Ante Čovo, gvardijan Franjevačkog samostana Gospe Sinjske.

To je druga godina za redom da se u skladu s epidemiološkim mjerama taj blagdan u Sinju slavi bez procesije.

“Odlučili smo da na blagdan Velike Gospe u Sinju neće biti procesije zbog epidemioloških razloga”, rekao je Hini gvardijan Franjevačkog samostana Gospe Sinjske fra Ante Čovo.

Dodao je da će se u povodu tog blagdana u Sinju 14. i 15. kolovoza služiti 27 misa, a na svakoj od njih se u prosjeku očekuje između 600 i 700 vjernika.

Među tim misama, kazao je gvardijan, tri će biti glavne: uočnicu će 14. kolovoza u 18 sati predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj. Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u 11 sati svečano misno slavlje predvodit će nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, dok će navečer na blagdan u 18 sati misu predvoditi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu fra Marko Mrše.

Tijekom procesija i misa na blagdan Velike Gospe, vjernici će morati nositi maske!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button