Vijesti

I ove godine Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju nastavila je provođenje školskog projekta “Promidžba škole”

Posjetili su osnovne škole s područja Cetinske krajine, a održano je preko dvadeset predavanja.

Ovo je nastavak serije edukacija za učenike osmih razreda osnovnih škola, u kojima nastoje prenijeti informacije o tome što škola nudi djeci za njihov daljnji obrazovni put.

Iz Škole upućuju zahvalu svim ravnateljima i ravnateljicama posjećenih škola: Zorki Buljac, Mirjani Vodanović Mandarić, Marku Križancu, Vranku Perkoviću, Nikoli Vučkoviću, Miroslavu Jukiću, Tomislavu Budimiru i Davoru Hrgoviću, koji su omogućili predstavljanje škole učenicima. Također, zahvalili su i razrednicima, koji su omogućili održavanje predavanja tijekom sata razredne zajednice.

Sljedeće školske godine Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju upisuje 152 učenika u zanimanjima automehaničar, stolar, elektroinstalater, elektromehaničar, autoelektričar, vozač motornog vozila, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, strojarski računalni tehničar, elektrotehničar i tehničar cestovnog prometa.

Ravnateljica Marica Barać nije krila zadovoljstvo postignutim.

– Ovo je jedan od naših najvažnijih projekata. Izuzetno je važno posjetiti učenike i pokazati im što mogu očekivati od upisa u našu školu. To je također vrijedno iskustvo za njih jer im omogućuje postavljanje pitanja i dodatno informiranje o upisu. Posjetili smo škole tijekom svibnja i lipnja, stoga još jednom želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u promidžbi. Posebno bih se zahvalila našim djelatnicima koji su i u poslijepodnevnim satima, nakon nastave, odlazili na predavanja – izjavila je ravnateljica Barać.

Barać je istaknula da su učenici dobili prigodne darove, a oni su privjesci izrađeni na 3D printeru. Radi se o ferati (reri), čija se 120 godišnjica svečano proslavila baš u TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju.

Na promidžbi su sudjelovali djelatnici Ante Vučković, Željko Milanović, Ivan Vulić, Žana Ćosić, Filip Vukas, Toni Dukić i ravnateljica Marica Barać.

Povezani članci

Back to top button