Vijesti

Ide u postupak “mala” zaobilaznica Grada Sinja

Svjedoci smo ogromnih prometnih gužvi koji su na svim prilazima grada Sinja kao i sam promet u samom centru Grada. Parkirnih mjesta je sve manje a prometa i vozila je sve više. Nedavno je i Aglomeracija sa svojim radovima došla u sam uži centar Sinja i semaforima i radovima dodatno zakomplicirala promet. Sve bo to bilo podnošljivije da se ima vizija i jasno određeni postupci kako će izgledati promet kroz Sinju u sljedećih 5 godina. Ovako sve nas građane muči jer na vidiku nema kvalitetnog rješenja prometa kroz i u samom Sinju.

Uskoro bi trebala krenuti kompletna rekonstrukcija ceste od Sinja do škole u Brnazama koja će na muke staviti sve one koji žive u tom dijelu Brnaza kao i sve one koji se svakodnevno koriste tom dionicom prvenstveno vozeći na posao u Split i iz Splita.

Sada je i u postupku dionica koja je na priloženoj fotografiji, a koja se odnosi na dio državne ceste D1 preko puta Tommya i ide ispod Šabića prema stanici za tehnički pregled. Prolazi između njega i ŠRC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Nastavlja dalje i presijeca cestu Sinj-Otok. Dalje ide ispod Dalmatinke i izlazi na cestu Sinj-Glavice prije raskrižja Gornje i Donje Glavice. Ostaje za vidjeti plan i tempo realiziranja ove dionice koja bi trebala dijelom rasteretiti promet kroz centar Sinja u Vukovarskoj ulici.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button