TemeVijesti

In memoriam: Mladen Pavić Kembo

Jučer, 3. lipnja u večernjim satima dobili smo vijest da je preminuo Mladen Pavić.

U 61. godini napustio nas je naš kapetan Alkara, kasnije trener i sportski direktor. Ne stidim se napisati da nas je napustio najbolji košarkaš koji se rodio u alkarskom gradu.
Za mlađe uzraste, koji ga nisu imali prilike gledati Kembo Veliki je bio igrač razornog šuta, nebeskog skoka i iznimne košarkaške inteligencije, a što je od svega najvažnije, vrhunski čovjek.
Osim za Alkara igrao je za tadašnja vremena vrlo jake Dalvin i Puljanku.

Zove Zvezda, ali zove i Alkar

Jedan od razloga zašto je toliko omiljen u Sinju, je taj da je bilo govora kako će ga tadašnji trener Puljanke, Ranko Žeravica odvesti u Crvenu Zvezdu, ali Mladen se odlučio za povratak u Alkar.​
Nakon tog povratka kući, sve ostalo je povijest.
Koliko je obožavao Alkar i zašto se više puta vraćao kući, dovoljno govori jedna od njegovih izjava:
“Što reći na kraju o Alkaru. Alkar je najveći mali klub u Hrvatskoj. On se jednostvano voli jer vjerujete, teško bi i jedan drugi klub opstao u ovakvim uvjetima. Alkar je klub koji ima dušu i ljubav svih u našem gradu, od igrača, navijača i svih onih koji rade u klubu. Alkar se živi i on je dio života svih u našem gradu i okolici.”
Njegov Alkar se oprostio od njega na​ službenim facebook stranicama prigodnim tekstom kojeg donosimo u cijelosti:
Primili smo pretužnu vijest koja nas je do srži potresla i ražalostila. Umro je naš legendarni igrač i dugogodišnji kapetan Mladen Pavić Kembo. Izgubili smo najboljeg strijelca i, složit će se mnogi, najboljeg igrača Alkara u povijesti. Iako je bio izniman košarkaš još je bolji bio kao čovjek, uvijek spreman dati košarkaški i ljudski savjet, pogotovo mlađim igračima. Njegovim odlaskom ostaje velika praznina, ali i ponos i privilegija što smo ga dugi niz godina imali u svojim redovima kao igrača, trenera i člana klupskog vodstva.
Legendo, hvala ti za sve.
Počivaj u miru!
Obitelji upućujemo najiskreniju sućut.”

FOTO: Facebok stranica KK Alkara

Autor: I.M.S.

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button