Vijesti

Informativno izobrazne aktivnosti o gospodarenju otpadom

Nakon održanih radionica na temu gospodarenja otpadom u vidu predstava prilagođenih djeci predškolske dobi i podijele  edukativnih materijala u obliku slikovnica i bojanki, Grad Sinj je nastavio s izobrazno-edukativnim aktivnostima.

U ponedjeljak, 11. prosinca u dvorani zgrade Palacina, održana je edukacija za nastavnike prvih i drugih  razreda osnovnih škola i odgajatelje te javna tribina za građane. Edukacijom i javnom tribinom su obuhvaćene teme gospodarenja otpadom, održivog razvoja i kružnog gospodarstva. Za sudionike edukacije pripremljeni su edukativni materijali u obliku skripti kao dodatni materijal u svakodnevnom odgoju i obrazovanju najmlađih o zaštiti okoliša i pravilnom postupanju s otpadom, a za sudionike javne tribine edukativni letci o pravilnom postupanju s otpadom „Tri punta za Sinj -odvoji, recikliraj, ponovno koristi! “.

U utorak, 12. prosinca u Gradskoj vijećnici održana je edukacija za komunalno redarstvo Grada Sinja na temu zakonodavstva i općih akata vezano za nadzor nad postupanjem s otpadom.

Cjelokupni program je po prijavi Grada Sinja na javni poziv odobren i biti će sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button