Teme

Interpretacijsko-edukacijski centar Sinjska alka s parkiralištem po drugi put ide ispočetka

Grad Sinj je u svojstvu naručitelja započeo ponovljeni postupak javne nabave za izgradnju Interpretacijsko edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem. Procijenjena vrijednost predmeta nabave sada je uvećan na 24.000.000,00 kn (bez PDV-a).
Gradonačelnica Kristina Križanac je donijela Odluku o imenovanju stručnog povjerenstva. Imenovano stručno povjerenstvo nadležno je za cjelokupni predmetni postupak javne nabave. Članovi stručnog povjerenstva su: Anđelko Šegvić, dipl.iur., spec. javne nabave, dr.sc. Stipislav Jadrijević, dr.med., Denis Glavan, oec., Zlatko Ugrin, dipl.oec., spec.javne nabave i Sanja Bešlić, dipl.ing.građ.

Stipislav Jadrijević je kao što je i najavio na sjednici GV proveo u djelo tada izrečen stav NL dr. Jadrijevića da će gradonačelnici predložiti da sastavi novo povjerenstvo.

Vijećnici HDZ-a, MOST-a i SDP-a uz nezavisnu vijećnicu Ivanu Šabić, su zaključkom na sjednici GV proglasili javnu ponudu za IEC Sinjska alka netransparentnom i potencijalno štetnom za gradski proračun te zatražili razrješenje voditeljice projekta „Sinj u sridu“ Ankice Panza. Za vijećnike je bio frapantan podatak da je odabrana ponuda viša od procijenjene cijene nabave za oko 9,8 milijuna kuna ili za oko 42 posto. Na natječaju je tada odabrana firma Kamgrad d.o.o. iz Zagreba gdje ujedno živi i radi nositelj liste dr.Stipislav Jadrijević.

Nakon svega negativnog što se dogodilo, gradonačelnica Kristina Križanac je bila prisiljena i 11. lipnja 2018 je donijela odluku o poništenju javne nabave za izgradnju IEC Sinjska alka.

Iz obrazloženja Odluke zaključuje se kako su nakon ponovljenog postupka pregleda i ocjene ponuda sva četiri ponuditelja odbijena jer su njihove ponude veće od procijenjene vrijednosti javne nabave od 18.505.889,00 kuna.

Ovo objašnjenje je bilo političko posipanje pepelom vladajućih i neslužbeno priznanje svih grešaka u ovom projektu.

Sada Grad Sinj možda ima novu šansu za realizaciju projekta, mada je krenuo sa novom procijenjenom vrijednosti predmeta nabave u iznosu od 24.000.000,00 kn (bez PDV-a) dok je u prvotnom natječaju iznosila 18.505.889,00 kuna, a Inero d.o.o. koji sada gradi gradsku sportsku dvoranu je ponudio iznos od 19.739.477,22 kuna.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kako ferata šturo izvješćiva od ovome. Izgleda da još koalicija traje,a i panceta(bobeta) je trener u alkara posta.Nekako mi njihova tišina probija uši…

Back to top button