Vijesti

Ivan Bota ravnatelj Uprave za regionalni razvoj

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 8. rujna 2022. imenovala je Ivana Botu ravnateljem Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Putem Uprave za regionalni razvoj stvaraju se uvjeti i provode aktivnosti kojima je cilj planiranje, provedba i vrednovanje programa namijenjenih razvoju jedinica lokalne samouprave, županija i širih regija, poticanje razvoja prekogranične, transnacionalne i međuregionalne suradnje, kao i priprema strateških i operativnih dokumenata te projekata za korištenje sredstava fondova Europske unije i ostalih međunarodnih izvora financiranja namijenjenih regionalnom razvoju.

Ivan Bota radi u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od 2019. godine, a duži niz godina prije toga radio je na Sveučilištu u Zagrebu. Bio je predsjednik Hrvatskog studentskog zbora, Kluba Sinjana Zagreb, udruge Studenti Cetinske krajine, a trenutno je član Nadzornog odbora Viteškog alkarskog društva i Kluba Sinjana Zagreb.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button