Kultura

Iz srca GRUDA I GRUĐANA najljepše riječi zahvale idu Sinjanima

 

Počelo je obilježavanje Dana općine Grude, a koncert koji je u sklopu programa održan u crkvi svete Kate bio je veličanstven. Nastupio je Mješoviti zbor grada Sinja pod vodstvom profesorice Marije Župić, a zapjevao je i Vinko  Marojević tenor Hnk Split  i bas HNK Split Božo Župić jedan od deset najboljih basova svijeta. Također na klaviru su nastupile i Gruđanke Gabrijela Iličić i Brigita Šilić.

Program je vodila Ivana Bošnjak, a organizator događaja Općina Grude i njeni čelni ljudi načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ nisu skrivali zadovoljstvo uspješnim početkom obilježavanja Dana općine Grude.

 

Grudski župnik fra Stanko Pavlović u svom govoru je zahvalio svima koji su došli podržati koncert kao i samim izvođačima. – Iz mog srca najljepše riječi zahvale vama izvođačima, članovima Mješovitog zbora Grada Sinja. Bog vas blagoslovio i hvala vam do neba. Vaše pjesme će odjekivati i još dugo ostati u našoj crkvi, a mi ćemo ih slušati srcem. Hvala profesoricama naše glazbene škole, hvala našem načelniku jer bez njega puno toga ne bi bilo – kazao je fra Stanko Pavlović, a ispunjena mu je i želja. – Ma što bi mi Hercegovci bili bez Gospe, ma što bi vi Sinjani bili bez Gospe! Ja bih zamolio vas i sve nas da zajedno otpjevao Rajska Djevo Kraljice Hrvata – kazao je grudski župnik.

 

Posebno emotivno i simbolično bilo je u grudskoj crkvi slušati stihove: “I tako dođe dan da mi čovik dobro znan hoće uzest nju, a mi je ne damo jer ona je dio nas i ostat ćemo tu” kao i stihove: “To je tvoja zemlja, tu sagradi dom, tu je stari temelj, tu na kršu tvom. Tuđin i oluje kidali su nju, al’ još uvijek tu je sve dok mi smo tu…”

Povezani članci

Back to top button