KulturaTeme

Izabrana zapovjednica povijesne postrojbe „Osinium“ Kohorta Delmata

Udruga PKD „Gaj Laberije“ je s početkom 2021. godine krenula s novim projektom povijesna postrojba „Osinium „ Kohorta Delmata te je za istu nabavila opremu i oružje.

Dužnost zapovjednice povijesne postrojbe je prihvatila  Petra Ugrin. Petru u narednom periodu očekuje uvježbavanje  antičke povijesne postrojbe koja će oživiti  povijest svojim projektima, povećat će turističku promociju grada Sinja, ukazati na bogatu antičku povijest Cetinskog kraja  i ubrzati procese PKD „Gaj Laberije“ u poboljšanju  postojećih projekata.

Zapovjednica povijesne postrojbe „Osinium „ Petra Ugrin ovim putem poziva zainteresirane građane koji žele sudjelovati i biti dio povijesne postrojbe da se jave na e-mail: info.delmati@gmail.com .

Organizacijski razvoj udruge u šesnaest  godina rada tekao je sustavno i rezultirao stabilnom organizacijom, usmjerenom na ciljeve, s razvijenim radnim procesima, dobrim međuljudskim odnosima te postoje kapaciteti za planirani organizacijski razvoj i to u ljudskim i materijalnim resursima što je doprinijelo da uz projekt „Dan antike Utakmica Delmata i Rimljana“ koja je nastupala diljem Republike Hrvatske, a naglasak na četiri nastupa u pulskoj Areni doprinese i na razvoju još jednog velikog projekta kao što je Povijesna postrojba „Osinium“ Kohorta Delmata – rekao je predsjednik udruge Dejan Poljak.

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button