Vijesti

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u posjetu Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je posjetilo Hrvatsku katoličku misiju u Beču. Župan Blaženko Boban naglasio je kako mu taj događaj predstavlja posebno zadovoljstvo. “Od srca zahvaljujem fra Josipu Korenu koji nas je proveo kroz ovu crkvu koja ima svoje povijesno značenje koje je puno šire od okvira hrvatske misije. Uistinu možemo biti ponosni mi Hrvati jer se unatrag dugo godina povlači veza između ovih krajeva i Hrvatske”, izjavio je župan.

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Beču fra Josip Koren ističe kako mu je uvijek drago kada u posjet dođe netko tko živi u Republici Hrvatskoj. “Vidim da ovdje nije samo posjeta crkvi jer su ovdje došli vjernici, koji znaju što je crkva i koji znaju kako se živi u katoličkoj crkvi”, izjavio je domaćin.

Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić izrazio je zadovoljstvo zbog događaja proteklih dana u Beču. “Možemo biti zadovoljni jer smo predstavili našu županiju te sva njena kulturna i turistička blaga. Zahvaljujemo domaćinima koji su nas lijepo ugostili, a osobito našim Hrvatima u Hrvatskoj katoličkoj misiji, koji su pokazali ljubav prema domovini i našem narodu”, rekao je Šimundić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button