Vijesti

Izložba ‘Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’ u Muzeju Triljskog Kraja

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u suradnji Muzeja triljskog kraja i Muzeja Domovinskog rata u Splitu, nastala je izložba fotografija ‘Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv’ koja javnosti prezentira poznate, kao i neke manje poznate fotografije iz arhive pukovnika Hrvatske vojske Damira Radnića.

Izložene su ukupno 22 fotografije ratnih stradanja grada Vukovara i mjesta Bogdanovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Fotografije prikazuju zbilju i svakodnevnicu branitelja Vukovara 1991. godine; iscrpljenost i umor, ali i vjeru, prijateljstvo te nadu u bolje sutra. Jean-Michel Nicolier, Mladen Amstrong – Grof, Vijoleta Antolić – Vicky, Duško Smek, Jadranko Anić – Antić i mnogi drugi heroji Domovinskog rata prikazani na fotografijama, vječni su podsjetnik na žrtvu koja je podnesena za stvaranje suverene, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Izložba će za javnost biti otvorena u Muzeju triljskog kraja od 17. do 27. studenog te se može pogledati svakim radnim danom od 8 do 16 sati i subotom od 8 do 12 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti održano svečano otvorenje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button