Kultura

Izložbom Davora Konjikušića u Sinju otvoreno ”Jesenjarenje”

foto: Maja Prgomet

Sinoć je u Galeriji Sikirica otvorena izložba nagrađivanog hrvatskog fotografa i multimedijalnog umjetnika Davora Konjikušića. Time je i službeno započeo diskurzivni program ”Jesenjarenje” koji suradnički provode udruga Sinjski kulturni urbani pokret i Galerija Sikirica, a u okviru kojega će publika kroz šest tjedana i kroz različite forme moći slušati i razgovarati o temi i različitim aspektima migracija. Sudeći prema sinoćnjem otvorenju izložbe koje je, usprkos kišnom i tmurnom vremenu, privuklo brojnu publiku, tema je pobudila popriličan interes, a organizatori se nadaju da će i događaji koji slijede također privući posjetitelje.

foto: Maja Prgomet

Konjikušić se u Galeriji Sikirica predstavio trima ciklusima koji su nastali tijekom posljednjih godina – radom AURA F37, Sveti ljudi i Gangal. Na samom početku, Konjikušić je izrazio zadovoljstvo gostovanjem u Sinju i činjenicom da se kultura i umjetnost događaju i mimo centra, mimo Zagreba, mimo nekakvih zatvorenih ‘elitističkih’ krugova. Prisutne su pozdravile Dragana Modrić, voditeljica Galerije Sikirica i Jelena Pavlinušić, koordinatorica SKUP-ova programa ”Kultura u zaleđu”, u okviru udruga provodi i ”Jesenjarenje”. Nakon službenog otvorenja, autor je u opuštenoj atmosferi s posjetiteljima održao stručno vodstvo kroz izložbu.

foto: Maja Prgomet

Program ”Jesenjarenja” nastavlja se u utorak, 9. 11. u 19 sati u Palacini (ispod Kamička) gostovanjem p. Stanka Perice, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice za Jugoistočnu Europu s kojim će razgovor na temu ”Migracije – opasnost ili prilika za promjenu?” voditi Ana Žanko.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button