Vijesti

Izrada monografije „Zauvijek okrunjena. Zapisi o Gospinim jubilejima“ – donirajte svoje fotografije

Dragi štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, u tijeku je izrada monografije „Zauvijek okrunjena. Zapisi o Gospinim jubilejima“, koja će obrađivati tristotu obljetnicu obrane pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.). U fazi smo prikupljanja građe.

Ovim putem vas pozivamo da i vi sudjelujete u ostvarenju Monografije i ljubazno molimo da nam dostavite fotografije slavlja i događanja povezanih sa Svetištem Gospe Sinjske, za period od polovice 2008. do kraja 2016. god. Želimo obuhvatiti i sedmogodišnju pripravu za Gospine jubileje (2008. – 2014.), s obzirom da je sinjsko slavlje bilo od „nacionalnog značenja“, što je svojom odlukom od 20. siječnja 2009. god. potvrdio Hrvatski sabor.

Na taj način možete doprinijeti ostvarenju povijesnog zapisa, kojeg s ponosom predajemo sljedećim generacijama. Srdačno zahvaljujemo na vašoj spremnosti da nam ustupite kvalitetne fotografije. Vaše materijale možete nam dostaviti putem e-maila (zupa.sinj@gmail.com) ili osobno gvardijanu ili župniku – poručuju iz Svetišta Gospe Sinjske

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button