Vijesti

Izuzetan uspjeh Elle Širović, učenice OŠ Ivana Mažuranića, na europskim kvalifikacijama Hippo english language olimpijade!!!

Od 21. do 23. svibnja u Italiji, u popularnom ljetovalištu Lido di Jesolo nadomak Venecije, održale su se Europske kvalifikacije (EQ) za natjecanje HIPPO English Language Olympiad. Hrvatsku su zastupali većinom učenici s područja grada Zagreba i Slavonije, a naša učenica Ella Širović, u pratnji svoje mentorice učiteljice Ane Bilandžić, bila je, uz učenika OŠ Pušišća s Brača, jedina predstavnica Dalmacije.

Podsjetimo se, već desetu godinu zaredom u OŠ Ivana Mažuranića organizira se međunarodno natjecanje iz engleskog jezika HIPPO English Language Olympiad – English without borders. Cilj je ovog natjecanja promovirati važnost poznavanja i upotrebe engleskog jezika. Natjecanje se održava u preko 50 država diljem svijeta. U izlučnom krugu, koji je održan 16. ožujka, u 10 % najboljih ušle su učenice Ella Širović (3. razred, kategorija Little Hippo) i Gabriela Zebić (4. razred PŠ Gljev, kategorija Hippo 1). U polufinalnom krugu, održanom 19. travnja, Ella je ostvarila izniman rezultat i dobila pozivnicu za Europske kvalifikacije u Italiji.

Njezin uspjeh nije izostao ni na Europskim kvalifikacijama. Osvojila je visoko 5. mjesto!

Čestitke Elli i mentorici Ani! Bravo, bravo, bravo!!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button