Vijesti

Izvanredna sjednica MO Turjaci u vezi vrgoračkog smeća

Donosimo priopćenje koje potpisuje predsjednik MO Turjaci Stipe Perić s izvanredne sjednice Mjesnog odbora Turjaci u vezi vrgoračkog smeća koje bi se u ponedjeljak trebalo početi odlagati na odlagalištu mojanka.

Poštovani,

šokirani viješću kako se na odlagalištu otpada Mojanka planira dovoditi smeće iz grada Vrgorca održali smo izvanrednu sjednicu Mjesnog odbora Turjaci. Na sjednici smo donijeli zaključak kako se u ni kojem slučaju ne smije dozvoliti odlaganje otpada iz drugih mjesta na Mojanku pa tako ni iz Vrgorca. Međutim, očito je došla na naplatu nebriga dosadašnje vlasti kojoj je rješavanje problema odlaganja otpada bila zadnja rupa na sviralu. Po hitnom postupku od Grada tražimo provođenje svih potrebnih radnji kako bi se po uzoru na Grad Split pristupilo sanaciji Mojanke. Ukoliko bi se ipak ostalo pri tome da se otpad iz Vrgorca dovozi na Mojanku spremni smo poduzeti sve što je u nadležnosti Mjesnog odbora kako do toga ne bi došlo, a to uključuje i organizaciju mirnog prosvjeda na kojeg bi bili pozvani svi mještani Turjaka i Brnaza kao i svi ostali žitelji Grada i okolnih mjesta. Ipak na kraju svega nadamo se kako će razum prevladati te kako će se konačno ozbiljno pristupiti rješavanju ovog problema, sve u cilju očuvanja okoliša i zdravlja ljudi u neposrednoj blizini Mojanke.

S poštovanjem,

Predsjednik MO Turjaci

Stipe Perić, dipl.iur.

Povezani članci

4 Komentara

 1. Pericu,
  Oćeš rec da se grad Sinj nije do sad bavio kvalitetno Vrgoračkim smećem pa sad to dolazi na naplatu?
  Državni inspektorat RH, odnosno država je naložila da vrgoračko smeće ide u Sinj.
  Pa ako po nama kakaju tj. odlažu svoje smeće triljani, dicmanjani, otocani, hrvatacani neka to rade i vrgorcani, kad nas država i županija već tretiraju kao wc.
  Ne kužim zašto Vrgoracko smeće smrdi a Triljsko mirise.

  3
  1
 2. Država je Sinj predvidila za smetlište. Okolne općine su za razvoj.

 3. Sinj je gotov, zahod za susjedne općine i gradove. Hvala vlado!

Back to top button