Vijesti

Izvještaj o provedbi projekta Zajedno za djecu Sinja

Korisnik projekta  Dječji vrtić „Bili cvitak“ sa  partnerima Gradom Sinjem, Gradskim društvom Crvenog križa Sinj, udrugom za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode “Cjelovit život” i udrugom za sportsku rekreaciju “Cvrčak” provodi projekt Zajedno za djecu Sinja kojim se omogućava aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine na području grada Sinja.

Ukupna vrijednost projekta je 2.296.008,40 kuna.
Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava je 2.296.008,40 kuna: Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt u visini od 85% ukupne vrijednosti, a Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira projekt u visini od 15% ukupne vrijednosti.

Razdoblje provedbe projekta: 18.03.2021. – 18.03.2023.g.
Kodni broj: UP.02.1.1.12.0005

Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i/ili zapošljivost ranjivih skupina kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu dok je specifični cilj projekta razviti/ unaprijediti socijalne usluge i programe za aktivno socijalno uključivanje i/ili povećanje zapošljivosti ranjivih skupina.

U sklopu projekta Zajedno za djecu Sinja provode se radionice o održivom razvoju i volontiranju koje vodi predavač Filip Ratković;  kulturnim aktivnostima koje provodi Ištvan Kerekeš. Također, provode se  likovne i decoupage radionice koje održava Petar Radović te radionice sportskog programa kojim će se poticati psihomotorni razvoj mladih od strane Suvremenog učilišta u Splitu koje predvodi Antonio Požgaj. Za kreativne radionice kukičanja zadužena je Dijana Filipović-Grčić ispred udruge Srma. U veljači smo krenuli s radionicama klesarstva i suhozida koje provodi Luka Prolić. U ožujku su krenule i radionice kuhanja koje će provoditi Ela Kolak ispred udruge Hrvatski zbor nutricionista.
Sve radionice se provode u Muzeju Cetinske krajine prema dogovorenim terminima, ali i u drugim prostorijama kao i terenski (ovisno što koja radionica zahtjeva i u skladu sa epidemiološkim mjerama).
Proveden je postupak jednostavne nabave kupnje automobila za prijevoz ciljane skupine. Kupljen je automobil Dacia Sandero Comfort.

Kroz projekt se također planira adaptacija prostora dječjeg vrtića „Alkarić“na ljeto u kojem će se održavati radionice i aktivnosti te će se nabaviti potrebna oprema.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

* Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića „Bili cvitak“ Sinj.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button