Vijesti

Izvođač radova uveden u posao izgradnje zapadne rampe na ulazu u Split – voditelj projekta Mislav Vučković

Tvrtka Colas uvedena je u posao Hrvatskih cesta na projektu Izgradnja rampe s deniveliranog kolnika D8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata u Splitu.

“Izražavam zadovoljstvo zbog početka radova na zapadnoj rampi. Očekujem vrlo brzo mravinačku rampu, a Širina je u zavidnoj dokumentacijskoj fazi i potpisan je ugovor. Počeli su i radovi na rekonstrukciji starog trogirskog mosta, a očekujem da ćemo brzo riješiti i čvor Vukadinović kod Imotskoga. Županija postaje veliko gradilište i više milijardi kuna se ulaže na našem području”, izjavio je zamjenik župana Ante Šošić.

“U praksi smo vidjeli koliko je korisna istočna rampa. Ovaj projekt je težak 30 milijuna kuna i za građane Splita predstavlja rješavanje jednog od glavnih prometnih problema – jutarnjih i poslijepodnevnih čepova koji se stvaraju na prilazu Ulici Domovinskoga rata”, rekao je Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta. Dodao je da je rok za završetak radova godinu dana.

Ovaj zahvat spada u tehnički vrlo zahtjevne radove. “Kroz narednih tjedan dana ćemo prići izgradnji privremene rampe koja će ovaj zahvat učiniti podnošljivim u smislu postojećega prometa”, izjavio je voditelj projekta Mislav Vučković.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button