Vijesti

Jahačka dvorana i “Sinj u sridu” ugrožavaju sinjski proračun – gdje je “nestalo” 6 milijuna kuna

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća, gradska vijećnica Gabrijela Putnik Vučković postavila je pitanje gradonačelniku Bulju u kojoj je fazi projekt „Sinj u sridu“.

Gradonačelnik Bulj je odgovorio da je projekt završen u kolovozu prošle godine i da sada ima podatak da je od zadnjih zatraženih 10,8 milijuna kuna da se isplate Gradu Sinju, 5,7 milijuna kuna neprihvatljivo i zaustavljeno za isplatu, odnosno Grad ima problem dosad od preko 70% neprihvatljivih troškova.

Bulj navodi da će imenovati voditelja za nastavak ovog projekta, ne bude li provedbe po zacrtanom programu svih 56 milijuna kuna Grad Sinj će morati vratiti. Daje nalog da se svi dionici u Projektu obavijeste i da se programi po istom moraju izvršavati.

Ovih skoro 6 milijuna kuna je stopirano da se doznače kao trošak Gradu Sinju, zbog nemara dosadašnje vlasti, zbog neslanja potrebne dokumentacije i ostalih nedozvoljenih radnji. Ako se ovo ne riješi to je direktna šteta Sinju, za taj novac smo mogli novi vrtić napraviti.

Osim Viteškog alkarskog društva, KUS-a, turističke zajednice Grada Sinja i ostalih dionika u čitavom Projektu, jedan od najvažnijih segmenata za izgrađenu jahačku dvoranu na Hipodromu je firma Kamičak. Kamičak mora provesti sve uvjete da se u jahačkoj hali provede sve po Projektu, jer ne provede li se u jahačkoj hali sve ono što Projekt definira, a jahačka hala je inače bila problem po netransparentnosti, onda ćemo morati vratiti sav iznos koji smo dobili za jahačku halu, a to je 20 milijuna kuna – odgovorio je Bulj.

Dvorana je prvenstveno u Projektu predviđena kao samoodrživa gdje su programu predviđene replike alkarskih odora i opreme (puške, sablje, kubure, jatagani…), koje su plaćene 750.000,00 kuna i po planu je potrebno da se ispred turista, koji bi trebali platiti karte za ovu predstavu, odigrava prezentacijsko-interpretacijski program Sinjske Alke. Kada će se to dogoditi i jeli firma Kamičak to u mogućnosti organizirati pitanje je zasad bez odgovora.

U jahačkoj dvorani trenutno osim kafića ništa drugo nije u funkciji i potrebno je hitna sinergija Grada i svih ostalih koji su potrebni da se ovaj objekt čim prije stavi u funkciju na korist Sinja, građana i samih budućih korisnika. Ovakav objekt ima malo gradova u Hrvatskoj i u jahačkoj dvorani se ne smije dopustiti alaša.

banner

Povezani članci

2 Komentara

  1. I šta sad. Koje kriv šta smo izgubili 6 miljuna kuna i nikome ništa. Šta imamo da ste na vijeću konstatirali da nam je zaustavljne kune. Oćemo imena i prezime ili je i za ovo ujo vuk magare. A majko mila nema nam pomoći.

    24
    1
  2. Imena i prezimena, i za fjasko s procjenom za kanalizaciju (fali 60 milona kuna) i za sportsku dvoranicu ( 10 milona kuna ispalo skuplje od troškovnika) i za konjušaru sad 6 milona.

    16
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button