Vijesti

Javna tribina GI ‘Ne dajmo Gredu’ – odazvao se i predstavnik tvrtke Beton-Hrvace

S radom je odnedavno započela građanska inicijativa ‘Ne dajmo Gredu’, kojoj je jedan od glavnih ciljeva zaustavljanje planiranog projekta eksploatacije kamena na Poljakovoj Gredi.

S ciljem edukacije i što boljeg informiranja javnosti o možebitnim prednostima i štetnim posljedicama planiranog projekta, organizirana je javna tribina na temu ‘Kamenolom na Gredi – za i protiv’.

Izlaganje će započeti gđa Monika Vrgoč, predsjednica Turističke zajednice grada Sinja, a nastaviti ugledni znanstvenici iz područja prirodnih znanosti i to Ivan Budimski, dipl. ing. šumarstava iz Udruge Biom te dr.sc. Mirko Ruščić sa splitskog PMF-a.

Našem pozivu ljubazno se odazvao i gospodin Mladen Jerkan, kao predstavnik investitora, tvrtke Beton-Hrvace d.o.o. iz Hrvaca, koji će javnosti predstaviti planirani projekt i njegov eventualni pozitivan učinak na lokalnu zajednicu.

Želja nam je da se pozivu na tribinu odazove što više građana, a posebno ljudi koji su na bilo koji način uključeni u donošenje odluka kreiranja prostorno-planske dokumentacije. Također, pozivamo sve nastavnike i profesore biologije, prirode i društva i geografije, koji imaju neposredan učinak na kreiranje mnijenja i stavova budućih generacija.

Tribina će se održati dana 14. prosinca 2019. , s početkom u 17:00, u Galeriji Sikirica u Sinju.

U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, srdačno Vas pozdravljamo,

U ime GI

Toni Jurić-Šolto i Marko Cvrlje

Povezani članci

4 Komentara

 1. Pozitivni učinci od raskopavavanja, prašine, buke, kamiona……. ????

 2. Mladene, kopaj u Hrvacama za vaše dobro!!
  U Glavicama nećeš dok sam ja živ.
  LP

  2
  1
 3. A vi poljaci, prodane duše, ako ovo prođe, priko mene mrtva, vama su budale jedne ovo najbliže. Ne mislite na dicu, unuke, praunuke, nosite eure sa sobom na šibenicu prokleti bili. Mene zaustavit nećete dok sam živ! Stoko prodana.

  1
  1
Back to top button