Politika

Je li „poskupljuje“ privatni vrtić za Grad Sinj

U otvorena savjetovanja je upućen prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja.

Odlukom o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja utvrđen je način i uvjeti sufinanciranja predškolskog odgoja i naobrazbe te skrbi o djeci predškolske dobi u privatnim i vjerskim dječjim vrtićima sredstvima Proračuna Grada Sinja za tekuću i slijedeće pedagoške godine. Na traženje i privatnog vrtića DV „Čarobni pianino“ predlaže se donošenje izmjena i dopuna postojeće Odluke na način da se subvencioniranje troškova vrtića od strane Grada Sinja s iznosom od 810,00 kuna za svako upisano dijete, poveća na 900,00 kuna. Svoje traženje obrazlažu porastom ukupnih troškova života koji utječu i na povećanje troškova rada vrtića. Na temelju ove izmjene i dopune Odluke, gradonačelnica Kristina Križanac će s privatnim vrtićima sklopiti Anekse postojećih ugovora kojima se određuje rok trajanja ugovora, broj djece i broj odgojnih skupina, vrste programa koje će se sufinancirati tijekom srpnja i kolovoza, iznosi upisnine i sufinanciranja za korisnike usluga, način izvješćivanja o radu vrtića i druge odredbe o međusobnim pravima i obvezama koje se ovakvim ugovorima utvrđuju.

Međutim poučeni dosadašnjim iskustvom sa privatnim vrtićem i vezama koje ima sa NL dr.Jadrijevića  koji ga je i doveo u Grad Sinj i samim negativnim izjavama vijećnika Gradskog vijeća prema privatnom vrtiću na proteklim sjednicama, postavlja se pitanje stvarne opravdanosti opterećenja gradskog proračuna Sinja sa novim dotacijama privatnom vrtiću „Čarobni pianino“. Osim plaćanja najma u samom centru Sinja, ovaj privatni vrtić je iznajmio na Hanu privatni prostor u g.Miloševića koji je bio na listi NL dr.Jadrijevića i samim time se između ostalog povećala dotacija Grada prema privatnom vrtiću za cca 450.000,00 kuna. Protežiranjem privatnog vrtića od strane gradonačelnice Kristine Križanac praktički se polako urušava gradski vrtić koji je i izgubio odjeljenje u Glavicama. Nažalost Grad se nije potrudio i svojim utjecajem, vrtić smjestio u Osnovnu školu „Ivana Mažuranića“ na Hanu, gdje bi vrtićka djeca bila u prirodnom okružju ostale školske djece i u kontroliranim uvjetima same škole.

Hoće li ovaj prijedlog imati dovoljno ruku u Gradskom vijeću pokazati će vrijeme, međutim znakovito je da je na prošloj sjednici vijećnik Miro Bulj prozvao vlast „Udruženim zločinačkim poduhvatom“.

Je li i ovdje ima elemenata klasičnog izvlačenja novca iz Gradskog proračuna u privatne ruke sami zaključite.

Povezani članci

7 Komentara

 1. Pa sram vas bilo jeli dosta više vam prokletog novca i tebe Kima. Pa šta oćete privatnom donirate iz proracuna sinja pa on vadi gotovinu za vas. Volite vi sinj ko četnici 91.

  29
  2
 2. Majko mila a sve veliki vjernici i hodočasnici a ovde na grbači roditelja i na dici kradu pare! Ma za đabe vam hodočašća i krunice kad ON sve vidi i vama će jednog dana sudit!

  33
  3
 3. kristina digni vrtič na 5000 kuna neka luda raja plača!!!

  16
  1
 4. Ko za ovo glasa potrat matrakom iz vijeća. Baš me zanima ko će za ovo dignit rukicu.

  13
  1
 5. Ovo nije vrtić već tor za ovce u Sinju. Nelegalno su preuzeli vanjski dio i ako se dogodi štogod ditetu nikom ništa. Tete su podplaćenje i moraju mučat i glumit zadovoljstvo. Dicu preuzimamo ranije nego što plaćamo. Moramo plaćat čuvanje mista sedmi i osmi misec. Gazdarica će pokupit ovo povećanje a naša dica ni A neće vidit od povećanja kvalitete. Kojoj sinjanki će dat dio ovog povećanja. Ajd pogodite.

  14
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button