Teme

Je li riješen problem stanara ulice A.K. Matasa

Višemjesečni problem stanara u dijelu ulice Ante Konstatina Matasa, koji su imali onemogućen prilaz prema drvarnicama svojih stambenih objekata, riješila je gradonačelnica Kristina Križanac. Naime stanari su sa svojim predstavnicima više puta tražili pomoć Gradskog vijeća i gradonačelnice.

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnica Križanac izjavila je kako će do 15. svibnja biti poznato rješenje navedenog problema.

Rješenje se sastojalo od toga da će stanari na adresi Put odrine dozvoliti spuštanje podne blokade ulaza puta prema stanarima A.K.Matasa, kada im to bude potrebno za pristup svojim zgradama zbog dostave ogrijeva i drugih potrepština.

Nažalost određeni broj stanara na adresi Put odrine to nije pristao.

Prišlo se drugom rješenju i to rušenjem zida u Ulici Vladimira Nadzora od strane Grada, ali je zbog negodovanja građana po društvenim mrežama taj zid vraćen u prvobitno stanje.

Tu je ni kriv ni dužan tvrtka C-mont d.o.o. zaradila dobar novčani iznos rušenjem i sutradan vraćanjem u prvobitno stanje istog dijela zida.

Uvidjevši da nema rješenja koje će zadovoljiti sve strane, gradonačelnica Križanac poduzima trenutno jedino moguće i „najbezbolnije“ rješenje. Uz asistenciju policije i komunalnog redara uklanja se  podna blokada u cijelosti, koja se i nalazila na parceli u vlasništvu Grada Sinja i sada stanari dijela ulice A.K.Matasa imaju omogućen pristup svojim zgradama. Navedeno rješenje se u praksi već pokazalo ispravnim.

Je li to trajno rješenje, pokazati će vrijeme.

Povezani članci

Back to top button