Kultura

Jesenjarenje u Sinju: sutra gostovanje dr. sc. Danijela Majstorović

Sutra, u 19:30 u zgradi Palacina u Sinju, u programu ”Jesenjarenja” na temu ”Migranti, migrantkinje – tamo i ovdje” gostovat će dr. sc. Danijela Majstorović s Filološkog fakulteta u Banjoj Luci. U okviru predavanja govorit će o temi migracije u regiji te aspektima rodne uvjetovanosti migracijskih kretanja.

Danijela Majstorović diplomirala je engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Banjoj Luci (2000), magistrirala komunikologiju na Sveučilištu Ohio (2003) i doktorirala lingvistika na Univerzitetu u Banjoj Luci (2006). Radi kao izvanredna profesorica na Studijskom programu za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta u Banjoj Luci. Autorica je nekoliko knjiga: Diskurs periferije, Diskurs, moć i međunarodna zajednica i State and Ethnic Identity Among Youth in Bosnia and Herzegovina (sa V. Turjačaninom, Palgrave, 2013). Uredila je zbornike Living With Patriarchy: Discursive Construction of Gendered Subjects Across Cultures (sa Inger Lassen, John Benjamins, Amsterdam, 2011), U okrilju nacije (sa V. Turjačaninom, Banja Luka, 2011) i Kritičke kulturološke studije u postjugoslovenskom prostoru (Banja Luka, 2012).

Diskurzivni program ”Jesenjarenje” suradnički je projekt udruge Sinjski kulturni urbani pokret i Galerije Sikirica. Cilj projekta jest približiti publici određena kompleksna pitanja i aktualnu društvenu problematiku kroz različite forme – izložbe, filmove, predavanja znanstvenika, gostovanja književnika, filmske projekcije. Projekt je pokrenut 2019. godine, a tematska okosnica prvog izdanja bila je tranzicija, postindustrijska baština i socijalističko naslijeđe. Tema ovogodišnjeg ”Jesenjarenja” su migracije, shvaćene i prihvaćene kao društvena realnost koju svi živimo te kao proces i izazov s kojim se europsko i hrvatsko društvo mora suočiti.
Program ”Jesenjarenje” dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova” za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata. Program je realiziran uz financijsku podršku Grada Sinja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button