Kultura

Jesenjarenje

”Jesenjarenje” ugostilo Gorana Devića i nagrađivani film ”Na vodi”

Sinoć je u okviru programa ”Jesenjarenja” u Galeriji Sikirica održana projekcija nagrađivanog filma ”Na vodi”, autora Gorana Devića, jednog od naših najrenomiranijih filmskih redatelja srednje generacije. Filmom ”Na vodi” Dević dokumentira i filmski portretira svoj rodni grad Sisak, vezujući različite životne sudbine i traumatična iskustva turbulentnih ratnih i poratnih vremena ljudskom i intimnom konstantnom – životom njegova grada i Siščana na rijeci koja je mjesto kolektivnog sjećanja, ali i malih ljudskih povijesti i pomirdbi.

Nakon projekcije filma uslijedio je razgovor s autorom koji je vodila Jelena Pavlinušić, diplomirana povjesničarka umjetnosti koja je i diplomirala na filmskoj tematici. Razgovoru s autorom priključila se i publika sa zanimljivim pitanjima vezanima za živote i sudbine protagonista filma, njihovu trenutnu situaciju, život i budućnost grada Siska, a diskutiralo se i o odnosu javne televizije prema suvremenom hrvatskom filmu, stanju na hrvatskoj kulturnoj sceni kao i o aktualnim društvenim temama.

Program ”Jesenjarenja” nastavlja se projekcijom filma ”Re:generacija” u Gradskom kinu Sinj, 23. 10. (srijeda) u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Povezani članci

Back to top button