Vijesti

Još 16 obitelji dobilo sredstva u programu „Tu je tvoj dom“

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je u četvrtak u Splitu ugovore za 16 novih korisnika programa „Tu je tvoj dom“, kojim se mladim obiteljima iz Zagore i s otoka dodjeljuju poticaju za izgradnju i adaptaciju kuća. Vrijednost danas dodijeljenih ugovora je 212 tisuća eura.

„Ovaj projekt se pokazao jako kvalitetnim. Prepoznatljiv je i izvan okvira Splitsko-dalmatinske županije, pa već u svibnju očekujemo potpisivanje novih ugovora. Također, tijekom ove godine ćemo raspisati i novi javni poziv, za nove korisnike“, rekao je župan i dodao kako se svi oni kojima su odobrena sredstva iz demografskoga programa „Tu je tvoj dom“ mogu natjecati za sredstva s nacionalne razine, ali i iz fondova Europske unije.

U ime korisnika kojima su uručena sredstva zahvalio se Ivan Brdar, čija će obitelj uz pomoć dodijeljenih sredstava započeti izgradnju kuće. „Hvala županu Blaženku Bobanu. Nadam se da će se program nastaviti i dalje jer meni ova sredstva znače puno. Želim se vratiti na selo, tamo odakle sam potekao i gdje su moji korijeni“, rekao je Brdar.

Splitsko-dalmatinska županija prva je županija u Republici Hrvatskoj koja na ovaj način pomaže mladim obiteljima izgraditi vlastiti dom i ostati svoj na svome. Ukupno je 241 mlada obitelj s područja Splitsko-dalmatinske županije potpisala ugovore, a iz proračuna je za tu namjenu do sada utrošeno više od 3 milijuna eura.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button