Politika

Još jedan mandat u Hrvatskom saboru iz Cetinskog kraja?

https://www.facebook.com/markomlitre/

Zastupnik u Hrvatskom saboru po sve će postati Marko Milanović Litre, naše gore list, čovjek koji je na nedjeljnim izborima osvojio 19 glasova na listi Domovinskog pokreta, a koja je u toj izbornoj jedinici dobila preko deset posto glasova. Milanović Litre postat će saborski zastupnik zahvaljujući Ruži Tomašić jer ona po svim najavama ne misli ići u Sabor, pa u njega šalje svog vjernog suradnika. To je mnoge začudilo s obzirom na to da je nakon Tomašić na listi najveći broj glasova dobio Robert Pauletić, no zakon je jasan i na strani Marka Milanovića Litre.

Pauletić dobio 205 puta više glasova

Robert Pauletić je kao nezavisni na listi Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici osvojio 3907 glasova, čak 205 puta više od Milanovića Litre, no  Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor je jasan i ako je lista sastavljena od kandidata iz više stranaka, kandidata koji je ušao u Sabor, a ne misli konzumirati mandat, mijenja kandidat iz njegove stranke, a ne onaj koji ima drugi najveći broj glasova.

Robert Pauletić nije imao pojma o ovoj situaciji i to je saznao tek kada su liste bile predane.

Marko Milanović Litre je 32-godišnjak, otac jednog djeteta, obiteljske korijene vuče iz Otoka. Asistent je Ruže Tomašić u Zagrebu. Po struci je grafički dizajner. Politički Ružu prati od svoje 17. godine  i on je osoba kojoj Ruža neizmjerno vjeruje.

Svakako treba čestitati ovakvom razvoju situacije oko Ružinog mandata jer Cetinski kraj, nadamo se dobio glas više u Hrvatskom saboru.

Povezani članci

6 Komentara

 1. Pauletić potvrdio svoj IQ. Pa kako nije zna za ovu bazu.
  3917 : 19 i nije proša! Smislilo mu brate!
  Šta na ovo kaže Škoro?

 2. Ruža je naguzila desničare po deseti put. Malome Litri svaka čast. Triba istrpit slušat Ružu 15 godina.

  9
  3
 3. Miro osjeća malog čovika kad se trpa masnon janjetinom i raste mu guša, e pa to će naučit malog litru.

  4
  3
Back to top button