SportTeme

Junak u “problemima” – nema novčanih sredstava za 2. ligu

Predmet: Priopćenje za javnost

Poštovani,

Nogometni klub Junak je u turbulentnoj i epidemijom opterećenoj 2020.g. ostvario jedan od povijesnih uspjeha kluba plasiravši se u 2. hrvatsku nogometnu ligu. Cijela sportska javnost na tom putu bodrila je „Plavi stroj“, a posebno smo uživali u kvalifikacijskoj utakmici sa Marsonijom i proslavi 104. rođendana koji se poklopio sa ulaskom kluba u viši rang natjecanja. Prilikom priprema kluba za 2. ligu i postupka licenciranja dobili smo od Grada, Gradonačelnice kao predstavnice izvršne vlasti, a i Zajednice sportskih udruga grada Sinja kako moralnu potporu tako i pisanu suglasnost kako će grad Sinj financijski stati iza kluba.

Općepoznato je kako je druga liga financijski puno zahtjevnija od treće u kojoj se klub natjecao posljednjih godina. Međutim, iako smo najskromniji klub 2. hrvatske nogometne lige, grad Sinj nam putem Zajednica sportskih udruga grada Sinja za 10. mjesec nije doznačio niti jednu kunu potpore te se nalazimo u bezizlaznoj situaciji. Ukoliko se hitno po tom pitanju nešto ne promijeni Nogometni klub Junak neće moći organizirati sljedeću domaću utakmicu seniora koja se igra u subotu kao ni ostalih natjecateljskih kategorija, a posebno nećemo moći organizirati odlaske na gostujuće utakmice čime se klubu čini nenadoknadiva šteta.

S poštovanjem,

Upravni odbor NK Junak

Povezani članci

2 Komentara

  1. Neka plate menađeri čiji su igrači dovedeni da igraju i da budu u izlogu dok sinjska dica griju klupu

    10
    1
  2. Realno, sinj je presiromašan da bi ima klub u 2.ligi, to je tako kako je. Površinom mala općina sinj nema gospodarske resurse za nesto više. Ali eto ima se para za ogradu za okupaciju Piketa, tu interes nadmašuje siromaštvo.

    7
    2
Back to top button