Crna kronika

Jutros novi sudar u Dicmu – kad će “brza cesta”

Jutros u Dicmu na državnoj cesti D1 kod „Butiga“ dogodio se novi sudar u kojem je sudjelovalo više vozila. Zastoj koji je nastao nakon udesa je stvorio kolonu, koja su se protezaala kilometrima. Prema neslužbenim informacijama jedna je osoba teže ozljeđena i vozilom Hitne pomoći je prevezena u splitski KBC.

Fotografije su nam poslali dvoje čitatelja Sinjske rere, gdje imamo situaciju neposredno nakon udesa, dok je druga situaciija kada su odvezli jedno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći i koje je smetalo odvijanju prometa.Sada je promet normaliziran i odvija se u obe prometne trake.

Ovo je drugi sudar koji se dogodio u kratko vrijeme na području Dicma i koji pokazuje potrebu izgradnje četverotračne ceste od Križica prema Kukuzovcu.

Inače zadnji koji podnose neplodne inicijative i naslikavaju se po spornoj dionici su Most-ovci i Miro Bulj koji su imali nekakve šanse za ostvariti novu dionicu četverotračne ceste kada su bili dva puta u koaliciji sa HDZ-om na državnoj razini. Trenutna sinjska vlast na čelu s gradonačelnicom Kristinom Križanac i dr. Jadrijevićem ovo nije spominjala ni u tragovima svog političkog djelovanja, dok i ostale političke opcije nisu „bog zna“ što poduzele. Dok Sinj ne bude imao „politički link“ sa vlasti u Zagrebu i političara koji će to ostvariti, sinjani će se načekati da se ovaj problem riješi. Sada neki drugi gradovi i općine imaju prioritete.

Jutros sudar u Dicmu

 

Povezani članci

2 Komentara

Back to top button