Vijesti

Kad će biti gotova „jahačka dvorana“? – foto galerija

Čitatelj Sinjske rere nam je poslao fotografije trenutnog stanja gradnje IEC-a Sinjska alka s parkiralištem ili kolokvijalno zvana jahačka dvorana. Iako je jahačka dvorana davno trebala biti gotova, zadnji službeni datum izgradnje je bio 31. prosinca 2019. godine. I taj je rok prekoračen, mada se po stanju izgradnje može zaključiti da će jahačka dvorana vjerojatno brzo biti gotova.

Sve ovo je davno trebalo biti gotovo da gradonačelnica Kristina Križanac i NL dr. Jadrijevića nije u prvom natječaju „gurala“ Kamgrad d.o.o. iz Zagreba da za astronomsku cijenu bude odabran za izvođača radova. Lomila su se politička koplja u Gradskom vijeću i tada je NL dr. Jadrijevića bila prisiljena objaviti drugi natječaj i uz sve kriterije i bodove, pritisak javnosti je bio da je ipak odabrana najjeftinija ponuda i većina vijećnika u Gradskom vijeću Sinja bila je u pravu kada je opetovano inicirala transparentno rješavanje javnog natječaja za jahačku dvoranu. U čije je privatne džepove trebalo sjesti milijuni kuna po prvom natječaju, do danas nije otkriveno.

Samo je poznato da će Grad Sinj dobiti jahačku dvoranu za mnogo manji iznos nego su to bili odredili gradonačelnica Kristina Križanac i NL dr. Jadrijevića.

Ostaje za vidjeti tko će upravljati ovom jahačkom dvoranom i tko će zapošljavati u njoj, imali li ova dvorana potencijala sama se održavati ili će poput Gradske sportske dvorane opterećivati Gradski proračun sa stotinama tisuća kuna.

Povezani članci

7 Komentara

 1. Jeli predviđen kafić u jašaoni da znam se pripremit za pribacit na tu lokaciju.

  5
  2
 2. DR Jadrijević ima svoje konje sad će ih lipo priselit iz Zagreba u Sinj zato je i dvoranu radio. Evala mu.

  5
  3
 3. Da je Kam grad radio hala bi već bila napravljena a džepovi pojedinaca “nagradama” napunjeni.

 4. Bio san u zagrebačkoj koja ima malo gledališta, pa me zanima ima li i ova?

 5. Dobro je da se rade projekti, ovakav je definitivno bio potreban s obzirom da je Sinj grad poznat po konjima! (ma kako to zvučalo)
  Žalosno je tek da se unaprijed nije napravio plan gospodarenja i korištenja objekta, a autor članka se pita i “tko će zapošljavati” u novom objektu! U jednoj normalnoj sredini bi to bilo minorno pitanje jer se zna kako se zapošljava, ali ovde to, vidimo na sve strane, nije tako. S obzirom na to i ovaj objekt izgleda ima “sjajnu” budućnost.

 6. Dobro je da se završi, ako ne bude isplativa uvik se može prenamjenit za balote ili kakvo skladište, npr. briketa i peleta a mogla bi poslužit i za zatvoreni dio pazara koji je ionako na hipodromu. U svakom slučaju ima budućnost.

  6
  2
 7. Previse mi imamo konjina i kobiletina u Sinju, nece stati svi.

  5
  2
Back to top button