Vijesti

Kad će cesta Han – Rumin???

Na e-poštu Sinjske rere ( info@sinjskarera.hr ) stigao je dopis jednog čitatelja. Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

dostavljamo Vam zahtjev za rješavanje prometne infrastrukture  na dionici županijske ceste ŽC 6287 između Hana i Rumina (koji smo uputili nadležnim institucijama prije više od godinu dana, a do danas nam ni slova nisu odgovorili, pa vas molimo da ga objavite na svojim stranicama). Predmetna dionica ceste je duljine cca 8 km, nalazi se u općini Sinj, u nadležnosti je Županijskih cesta Split, na području Splitsko-dalmatinske županije te vam se ovim putem svima obraćamo. Problem koji imaju stanovnici ovog dijela Cetinske krajine je nedopustiv u 21.om stoljeću. Naime, predmetna županijska cesta, osim što je u jako lošem stanju, ne zadovoljava uvjete za dvosmjernu regulaciju prometa. Na tri dionice ove ceste nema punog profila ceste. Prvi dio se nalazi na cca 800 m od čvorišta na Hanu. Na tom dijelu ceste u dužini od 100 m cesta je široka jedva 3 m, preglednost nije upitna, preglednosti  uopće nema. Drugi dio se nalazi na cca 4 km od Hana. Na tom dijelu jednostavno nestane jedan kolnički trak u dužini od 200 m. Treći dio je most na potoku Malin.

Dok druga naselja grade nogostupe i rješavaju oborinsku odvodnju kod nas nema osnovne prometne infrastrukture. Ovim putem tražimo hitno rješavanje problema u vidu izgradnje punog profila županijske ceste. Opravdanje kako nisu riješeni imovinsko pravni odnosi je nedopustivo jer su svakodnevno na ŽC 6287 ugroženi životi naših sumještana zbog par metara livade.

Obzirom da ovaj dio Cetinske krajine doživljava turistički procvat predlažemo i izgradnju nogostupa, biciklističke staze i postavljanje rasvjete. Samo predlažemo, znamo da je za nas rezervirano 10 žarulja do idućih izbora.

MJESNI ODBOR BAJAGIĆ

(Zahtjev je protokoliran na sljedećim institucijama:

  1. GRAD SINJ, DRAGAŠEV PROLAZ 10, 21230 SINJ
  2. ŽUPANIJSKE CESTE SPLIT, DRUŠTVO ZA ODRŽAVANJE I ZAŠTITU CESTA, GRAĐEVINARSTVO I PROJEKTIRANJE D.O.O., RUĐERA BOŠKOVIĆA 22, 21000 SPLIT
  3. SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA, DOMOVINSKOG RATA 2, 21 000 SPLIT)

Povezani članci

3 Komentara

  1. Hebe se Sinja za vama, a i Hrvatskih Cesta za općinu Sinj. Bitno je da su u zlato satvili cete, trotuare i rasvjetu po otoku, dicmu hrvacama i trilju (državnim parama), a vi obrovčanci, bajagićanci, glavičani, brnažani ko vas j. Općina sinj se je pobrinila da ucrta i projektira cestu otok-masle(brnaze) da otočani brže dođu u split, briga sinja za mještane svoje općine.

    6
    1
  2. Sinj je brz kad triba uscrtat kamenolome ljudima pred kućom, ili im navrnit vjetrenjače iznad glave, tu vodstvo ima postotak, hebe se njih za neku cestu u bajagiću.

  3. Brzo će izbori,sad će laganini bageri kamioni asfalt rasvjeta pa ko jami jami

Back to top button