Sport

Kadeti U-14 pobjednici prvog turnira Kupa u ragbi 12

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057331253471

U sjeni reprezentativnih obveza, u Zagrebu se odigrava dvodnevni turnir Kupa u ragbiju 12 za kadete uzrasta U-14, a u kojem su naši kadeti osvojili prvi turnir Kupa Hrvatske.
Naime, prvoga dana turnira koji se odigrao u grupnoj fazi naši kadeti su zapali u grupu sa momčadi Zagreba i Makarske rivijere. U prvoj utakmici ekipa Zagreba, koji je bio ujedno i domaćin je u tijesnom susretu svladao Sinj rezultatom 15:10. Nakon prvotnog šoka naši kadeti pod paskom trenera Ivana vežu redove i u drugom susretu s lakoćom svladavaju jaku momčad Makarske rivijere rezultatom 20:0, te s time idu u polufinale drugoga danas s Nadom koja je dominirala u svojoj skupini.
Drugoga dana turnira Sinj sjajnom igrom nameće svoj ritam od samoga početka, te svladavaju momčad Nade koja je slovila za favorita turnira rezultatom 25:10, dok je u drugom polufinalu momčad Zagreba svladala Makarsku.
Dakle u samom finalu domaćin Zagreb je motiviran i spreman isčekivao momčad Sinja koju je već svladao u grupnoj fazi. Međutim, trener Klarić-Kukuz je povezao igru svojih kadeti i dovoljno motivirao da je Sinj gotovo u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, budući da se na odmor išlo s rezultatom 15:0.
Drugo poluvrijeme je donijelo ponešto izjednačeniju igru obje momčadi, te je Zagreb poentirao za smanjenje rezultata, ali gromoglasna podrška roditelja i trenera Sinja, naše kadete je gurnula u novo polaganje i pobjedu s konačnim rezultatom 20:5.
Na kraju susreta trener Ivan je čestitao svi sudionicima na sjajnoj igri, a posebno svojim kadetima koji su pokazali da su zaslužili pobjedu, te se nada kako će u drugom turniru koji će se odigrati u Sinju osvojiti naslov koji je tako dugo izmicao ispred očiju!
Konačni poredak:
1. Sinj 🥇
2. Zagreb 🥈
3. Nada 🥉
4. Mladost
5. Makarska rivijera
6. Novi Zagreb
(van natjecanja Dubrovnik, Lokomotiva i Sisak)

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button