Sport

Kadeti U-16 pravci Hrvatske u ragbiju

Jučer je na ugodno ispunjem SC “Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić” u Sinju održan finalni turnir PH za kadete uzrasta U-16, gdje su naši momci fizički nadjačali Zagreb u finalu i podignuli pehar za prvaka Hrvatske.
Na turniru su sudjelovale ekipe Zagreba, Nade, Sinja i Mladosti koja je bila van konkurencije. U prvom razigravanju ekipa Zagreba pod vodstvom trenera Bartolića, pokazala zavidan nivo igračke discipline i prijenosa lopte, što je za mladiće iz Splita bio prevelik zalogaj, te su Zagrebaši slavili rezultatom 24:10. Nakon toga naši Minioni su izašli pred domaću publiku i razigiravali sa ekipom Nade, koju su vrlo lako svladali rezultatom 31:0 (13:0) i prolazak u finale s ekipom Zagreba. U finalu, su snage odmjerili ekipa Zagreba i Sinja, u utakmici koja je definitivno opravdala status velikog finala, gosti su bolje otvorili susret te su naše mladiće kažnjavali za svaku grešku u napadu, da bi polovinom prvog poluvremena poveli iz uspješno pretvorene kazne Vranešića. Minioni se bude, ali uporna obrana gostiju izgurala je je kapetana Sinja iz zgoditka za poluvrijeme i rezultat 3:0. U drugom poluvremenu gledamo Sinj koji pokušava iskoristiti svoju fizičku nadmoć nad gostima, ali nikako ne uspijeva brzo prenijeti loptu, a gosti uspješno brane svoj prostor. Zatim bljesak i lopta nalazi spretne ruke sjajnog Šušnjare za vodstvo Sinja 5:3. Sinj ponovo dolazi u priliku za polaganje, ali nervoza je ušla u redove Miniona, dešava se pad koncentracije i 2 žuta kartona. Sinj se brani, a s povratkom Gašpara s kažnjeničke klupe, fizički jaki Luka unosi protivnika u prostor zgoditka i slavlje je moglo početi, a točku na i stavlja kapetan Vidić i za konačni rezultat 12:3. Nakon finala u revijalnom susretu izmiešane momčadi Sinja i Mladosti odigrale su utakmicu u kojoj je slavila momčad Mladosti.
Trenerski dvojac Tomić-Labrović pohvalili su naše momke koji su pokazali borbenost i sjajnu obrambenu igru, ali i goste koji su pokazali zavidnu razinu usvojenog igračkog znanja. Trener Tomić kao najbolje pojedince istaknuo je Marina iMislava Šušnjaru,Prološčića i Gašpara, te je čestitao svojim Minionima na ovom peharu!
Za RK Sinj nastupili su: M. Tomić, A. Pavić, L. Gašpar, M. Cvitković, M. Domjanović, M. Radan,L. Vučemilo, J. Vidić, L. Šušnjara, L. Prološčić, N. Batarelo, M. Šušnjara, N. Barać, A. Smoljo, Mi. Šušnjara, M. Perić, M. Filipović, I.Vujović, D. Držak

Pored naših kadeta U-16, u subotu su naši kadeti U-12 i U-14 sudjelovali na 2. međunarodnom ragbi festivali u Zenici, gdje su kadeti U-12 ostvarili sjajno 4. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji ragbi škola iz Dubrovnika,Zenice, Splita, Makarske, Zagreba, Italije, Brača i Srbije.Naši kadetići U-12 su imali zapažen uspjeh i razigravali su sa školom ragbija iz Nade za 3. mjesto, ali nisu imali dovoljno snage za svladati svoje vršnjale, dok su kadeti U-14 zbog nedovoljnog broj igrača se izmješali sa ostalim sudionicima i igrali van konkurencije. Na međunarodnom turniru najvećem ove vrste, sudjelovale su sve škole ragbija iz naše regije,s uzrastima U-6, U-8, U-10, U-12 i U-14 godina s preko 500 natjecatelja,a naši kadetići su ponijeli lijepe uspomene i neka nova prijateljstva.

Povezani članci

Back to top button