Vijesti

Kafići otvaraju štekate u ponedjeljak

Nakon tri mjeseca, u ponedjeljak se otvaraju terase ugostiteljskih objekata, najavio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade RH. Uz to, u sklopu novih popuštanja mjera omogućit će se i treninzi u zatvorenim prostorima, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Udaljenosti među stolovima će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

NIJE OGRANIČEN BROJ GOSTIJU

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Vraća se karantena na 14 dana

Karantena za sve bit će vraćena na 14 dana.

Povezani članci

Back to top button