Politika

Kamber: Gdje je zapelo sa isplatom 55.000,00 kuna ŠRU Didovina Otok?

Otvoreno pismo Luke Kambera prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Na 7. sjednici OV-a Općine Otok koja je održana 20. prosinaca 2021. godine. našao se i amandman za dodjelu sredstava ŠRU Didovina Otok u iznosu 55. 000,00 kn za provedbu projekata i programa u narednoj godini.

 

Amandman je usvojen sa 7 glasova ZA, taj amandman su podržala četiri vijećnika HDZ-a, dva vijećnika HSP 1861 i jedan vijećnik NL Dušan Đula.

 

Žalosno je da i dan danas, ta sredstva u iznosu 55.000,00 kn nisu uplaćena udruzi, za provođenje njihovih projekata, a i samim provođenjem planova i projekata udruga radi na promociji Općine Otok i Cetinske krajine, što očito nekome smeta, te nekima nije u interesu da se radi na razvoju Općine Otok.

 

Udruga se bavi promicanjem mjesta, izradom autohtonih drvenih lađa, čije umijeće izgradnje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra(Rješenje Ministarstva kulture), promocija sportskog ribolova iz tih drvenih lađa, te hvatanje ribe iz lađe na mamac i mušicu. Udruga u mjesecu kolovozu svake godine održava natjecanje u vožnji autohtonim cetinskim lađama.

 

Također ŠRU Didovina Otok je 2009. godine pokrenula “Žabarijadu” natjecanje u skakanju žaba, čija će žaba dalje skočiti.

Svaki natjecatelj ima svoju žabu i čija žaba dalje skoči, taj natjecatelj je pobjednik.

 

Žabarijada se održava u povodu dana općine Otok i blagdana sv. Luke zaštitnika mjesta.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button