Kultura

Kamičak Etno Festival

Drugo izdanje Kamičak Etno Festivala u srce Dalmatinske zagore dovodi izvođače sa svih krajeva svijeta.
Iz Argentine stiže zanimljiv duet imena Turica Doncel koji sa sobom donosi dašak tradicionalnog argentinskog folklora kombiniranog sa suvremenim glazbenim izričajem.
Iz Makedonije u Sinj dolaze ”cure nomatkinje” – bend Perija, ulične izvođačice čiji se autorski izričaj bazira na autentičnoj interpretaciji tradicionalnih ritmova Balkana, posebno etno zvuka Turske, Bugarske i Makedonije.
Jedinstvenu interpretaciju balkanske glazbene tradicije posjetitelji će čuti u izvedbi hvaljenog beogradskog sastava Naked koji trenutno odrađuje nastupe po cijeloj Europi i šire.
Domaće snage predstavljati će uvijek sjajni i sad već etablirani, Ogenj i Kazan, koji suvereno osvajaju i srca publike i kritike.
Etno festival nezamisliv je bez ritmova tradicionalne irske glazbe pa će se za taj dio pobrinuti Patrick Walker Trio. Patrick Walker gotovo je pa heroj engleske folk scene i poznat po tomu što će svojim nastupom i najljeniju publiku pokrenuti na ples.

Festival traje 23. i 24. kolovoza na tvrđavi Kamičak, u užoj gradskoj jezgri grada, koja je kao zaštićeno kulturno dobro obnovljena u okviru europskog projekta ”Sinj u sridu”.

Ulaz je besplatan.

Povezani članci

Back to top button