Politika

Kandidatkinja HDZ-a za EU parlament vukovarka Marijana Balić posjetila Sinj

U sklopu  aktivnosti povodom izbora za EU parlament, u Sinju je boravila Marijana Balić, kandidatkinja HDZ-a za EU parlament gdje je uz domaćina, predsjednika HDZ-a grada Sinja Anđelka Bilandžića i ostale, osobno predstavila svoj dio aktivnosti od ukupnog programa HDZ-a koji će zastupati u EU parlamentu i koji je do sada prezentiran javnosti.

Inače je Marijana Balić vukovarka, a gradovi Sinj i Vukovar su gradovi prijatelji te su do danas dobro povezani na raznim poljima.

Svi znamo za zlo koje se dogodilo u Vukovaru, a to zlo, njegove razmjere i zastrašujuću snagu, upoznala je  danas 36-godišnja Marijana Balić. Ona je jedno od 74 djece koja su u vrtlogu Domovinskog rata ostali bez oba roditelja, bez majke i bez oca hrvatskog branitelja, široj javnosti poznata kao saborska zastupnica HDZ-a. Bilo joj je tek deset godina kada je, usred opsade Vukovara u rujnu 1991., sa sestrom, tetama i bakom napustila rodni grad, dok su njezini otac i tetak ostali braniti grad. Znajući da će joj djeca barem neko vrijeme biti na sigurnom, njezina je majka ostala uz oca, vjerujući da će nemiri brzo prestati i da će se obitelj ubrzo okupiti. No, taj scenarij život nije ispisao, a Marijana, kao i njezina starija sestra, više nikad nije vidjela svoje roditelje.

Marijana Balić, već ima radnog iskustva u Bruxellesu u Europskom parlamentu a kao kandidatkinja iz V. izborne jedinice, postala je zastupnica 9. saziva Hrvatskog sabora kao zamjena gradonačelniku Penavi.

Povezani članci

Back to top button