Vijesti

Kazne do 150.000,00 kuna – zajedničke ophodnje policije i vatrogasaca nadzirati će stanje na terenu

Zajedničke ophodnje policije i vatrogasaca nadzirati će stanje na terenu

Obzirom na činjenicu da smo u protekla dva tjedna na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježili veći boj požara, PU splitsko-dalmatinska i Županijska vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije donijeli su zajedničku odluku o ponovnom intenziviranju rada zajedničkih ophodnji na terenu.

Tijekom predstojećeg vikenda, vatrogasci i policajci u zajedničkim ophodnjama obilaziti će područja na kojima postoji rizik od izbijanja požara. Cilj intenzivnijeg nadzora je prevencija, smanjenje broja požara, a time i štetnih posljedica, ali i sankcioniranje osoba koje se ponašaju suprotno propisima i odlukama koje su na snazi.

Zajedničke ophodnje  posebno će obilaziti područja Sinja, Imotskog i Solina, odnosno područja kod kojih je povećana mogućnost izbijanja požara, što zbog lokacije terena, ali i drugih faktora koji mogu na to utjecati.

Zakonom o zaštiti od požara normirano je kako će se novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit za prekršaj fizička osoba koja izazove požar, a osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kuna.

Koristimo priliku još jednom skrenuti pozornost građanima da se ponašaju odgovorno, poštuju pravila i zakonska ograničenja vezano uz paljenje vatre na otvorenom jer je u ovom trenutku to zabranjeno. Nemojte svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti sebe, živote drugih i imovinu građana.

Nemojte biti nepromišljeni i neodgovorni kada je u pitanju sigurnost ljudi i imovine.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button