Kultura

Kino Palke prikazuje animirani film „Moj život kao Tikvica“

U srijedu 26. srpnja 2023. u sklopu programa Kino Palke održat će se projekcija animiranog filma „Moj život kao Tikvica“ (Ma vie de Courgette, Švicarska, Francuska, 2016., 70 min, animirani, komedija, drama). Neodoljiva je to animirana filmska priča o dječaku Tikvici koji nakon iznenadne smrti majke završi u domu za nezbrinutu djecu gdje ponovno pronalazi ljubav i obitelj.

Film je osvojio preko 20 nagrada na festivalima diljem svijeta, dodijeljena mu je i nagrada Europske filmske akademije za najbolji dugometražni animirani film, a bio je nominiran za Oscara i Zlatni globus. Scenarij za film pisala je Celine Sciamma (“Cure”, “Portret djevojke u plamenu”), a režiju potpisuje švicarski animator Claude Barras, koji je s 50 animatora radio na filmu tijekom dvije godine. Njihov trud kritike su nagradile prozvavši film trijumfom stop-animacije.

Program se održava na Alkarskom trkalištu, projekcija počinje u 21 i 30, a ulaz je slobodan.

Podsjećamo, program Kino Palke organizira udruga Sinjski kulturni urbani pokret (SKUP) od 2020. godine s ciljem da lokalnoj publici predstavi najbolja suvremena umjetnička filmska ostvarenja. Istovremeno, program daje novu funkciju postojećoj infrastrukturi alkarskog gledališta u vremenu prije održavanja alkarskih svečanosti. Naime, svojim izgledom palke su klasično gledalište u otvorenom prostoru, a apliciranjem novog kulturnog sadržaja, daje im se dodatna vrijednost.

Kino Palke dio je SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button