Kultura

Kino Palke prikazuje film “Ljepota različitosti”

U utorak 1. kolovoza 2023. održat će se posljednja ovogodišnja projekcija iz programa Kino Palke // Ciklus frankofonskog filma. Bit će prikazan film “Ljepota različitosti” (“Presque”, Francuska, Švicarska, 2021., 92 min, komedija, drama). Filmska priča prati sudbonosni susret dvaju muškarca te sudar njihovih međusobno nespojivih svjetova. Riječ je o sredovječnom Louisu (Bernard Campan), zakletom neženji, uglednom vlasniku pogrebnog poduzeća, ozbiljnom i odmjerenom poslovnom čovjeku, i Igoru (Alexandre Jollien) mladiću s cerebralnom paralizom koji za život zarađuje raznoseći na svom triciklu narudžbe voća i povrća organskog uzgoja, dok ostatak vremena provodi čitajući, daleko od svijeta, sa svojim suputnicima: Sokratom, Nietzscheom i Spinozom. Spletom okolnosti Louis i Igor završe na jednom zajedničkom putovanju tijekom kojeg svaki na svoj način uz pomoć onog drugog otkriva svoje puno i pravo “ja”, pri tom se povezujući u istinsko prijateljstvo za cijeli život.

Program se održava na Alkarskom trkalištu, projekcija počinje u 21 i 30, a ulaz je slobodan.

Program Kino Palke organizira udruga Sinjski kulturni urbani pokret (SKUP) od 2020. godine s ciljem da lokalnoj publici predstavi neka od najboljih suvremenih umjetničkih filmskih ostvarenja. Istovremeno, program daje novu funkciju postojećoj infrastrukturi alkarskog gledališta u vremenu prije održavanja alkarskih svečanosti.

Kino Palke dio je SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button