Sport

KK Alkar “seli” iz Sinja

Na nedavno održanoj tematskoj sjednici na temu novootvorene gradske sportske dvorane vijećnik SDP-a Nikola Vučković izašao je sa informacijom da KK Alkar od nove godine gubi pravo nastupanja u velikoj školskoj sportskoj dvorani koja je ne uvjetna prema propozicijama HKS-a.

Navodno je HKS obavijestio KK Alkar da od početka sljedeće kalendarske godine školska sportska dvorana neće ispuniti predispozicije koje su potrebne za odigravanje utakmica HT Premijer lige.

Kako je gradska sportska dvorana “Ivica Glavan – Ićo” napravljena premala, a na sjednici je otkrivena i nova informacija koju je skrivala gradonačelnica Kristina Križanac da dvorana ni sada nije završena u cijelosti kao ukupni projekt i da je nova cijena sa 18,3 milijuna porasla na 19,9 milijuna kuna, postavlja se pitanje što sa domaćim utakmicama Alkara nakon nove godine.

U ovoj situaciji se uvidjela sva nepromišljenost NL dr.Jadrijevića koja je “gurala” ovakav projekt male gradske dvorane kao svojevrsni spomenik svima, kako ne treba upravljati sa gradskim novcem. Teško će ovakav Sinj dobiti adekvatnu sportsku dvoranu u sljedećih 50-tak godina.

Vijećnik Vučković je naveo činjenicu da je u jednom drugom hrvatskom gradu napravljena puno veća dvorana po gabaritima i da ima 1500 mjesta, a koštala je 35 milijuna kuna i većinom se nije radilo o sredstvima iz gradskog proračuna. Tako da je naša mala dvorana napravljena za cca 67 tisuća kuna po sjedećem mjestu dok je spomenuta dvorana u drugom gradu napravljena za cca 23 tisuće kuna po sjedećem mjestu.

Gradska vlast na čelu sa Gradonačelnicom i vodstvo KK Alkara na čelu sa predsjednikom i dogradonačelnikom Sinja Denisom Glavanom su sada na potezu. Nadamo se da će zbog sinjske javnosti naći rješenje da Alkareve domaće susrete i dalje gledamo u Sinju.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bobeta -Panceta će to riješiti uhljebio se kao pomoćni trener Alkara i Mirov županijski odbornik prima plaću na više mista. E moji maligani potraju vas sa treninga ko Bulu sta su potrali.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button