Kultura

Klavirski recital Marina Limića

Povodom zatvaranja “Dana Alke i Velike Gospe – 2023.” u subotu 2. rujna, nakon spuštanja zastave na Trgu kralja Tomislava i ceremonijalnog prigodnog programa, u zgradi Palacine, održat će se Klavirski recital, iznimnog pijaniste Marina Limića.

Biografija

Marin Limić, pijanist, skladatelj i pedagog iz Klisa, trenutačno je nastanjen u Berlinu. Osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u razredu pedagoginje i koncertne pijanistice Jadranke Garin. Osvojio je prvu nagradu na Hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe 2003. godine.

Početkom 2010. diplomira u klasi prof. Arba Valdme na Hochschule für Musik u Kölnu. Limićev repertoar seže od klasičnih djela do vlastitih skladbi i klavirskih obrada. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske 2016. nagradilo ga je za vlastitu klavirsku skladbu Tokata, op. 33. Održao je brojne solističke koncerte i nastupao uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirigenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu izveo je nekoliko koncerata koje je snimao Hrvatski radio. Nastupao je i u Kneževu dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkoga simfonijskog orkestra.

Od međunarodnih nastupa vrijedno je istaknuti recitale na manifestacijama Mostarsko proljeće u Bosni i Hercegovini 2012., Don Brankovi dani muzike u Crnoj Gori 2013. te u dvorcu Brandys nad Labem u Češkoj 2014.

Godine 2015. objavljen mu je notni album s pripadajućim CD-om Skladbe za klavir (Knjižnica zbornika Kačić & Sidra music), čije su promocije održane u hrvatskim gradovima. Iduće godine održao je više solističkih recitala pod nazivom Koncert zaboravljenih melodija na kojima je predstavio rijetko ili nikad izvođena djela različitih skladatelja. Godine 2018. objavljen mu je drugi autorski album Klarin film(Cantus) na kojem je surađivalo više kolega glazbenika i umjetnika. Godine 2020. dobio je Stipendiju za umjetnike savezne njemačke države Nordrhein-Westfalen s pomoću koje je snimio klasična i vlastita djela, koja se mogu poslušati na Soundcloudu, preko poveznice niže navedene.

Program

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Engleska suita br. 3, BWV 808

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Gavotte 1 & 2

Gigue

Frederic Chopin (1810-1849):

Barcarolle Fis Moll, Op. 60

Sergej Prokofjev (1891-1953):

Toccata, op.11

Marin Limić (1985):

4 preludija, op. 20

Preludij, op. 11

Boris Papandopulo (1906-1991):

Partita

Popevka

Igra

Adagietto

Toccatta

Klavirski recital održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, te u suradnji s Kamičkom d.o.o.!

Ulaz je besplatan i veselimo se Vašem dolasku!

Monika Vrgoč Direktorica Turistička zajednica grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button