Politika

Klub vijećnika HDZ-a – Novi “pucanj” u žrtve Markovića jame

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Izaslanstvo GO HDZ Sinj sudjelovalo je jučer na komemoraciji koja se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 80. obljetnice Markovića jame i odalo počast 140 nevinih Hrvatskih vojnika i civila pogubljenih 1944.g. od strane pripadnika Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda.
Posebno žalosti što je Sinjska gradska vlast predvođena Mirom Buljem i njegovim koalicijskim partnerom SDP-om, nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala upravo u vrijeme održavanje komemoracije, zbog čega je Klub vijećnika HDZ-a odbio sudjelovati u radu sjednice. Sjednica bez oporbenih vijećnika je završila vrlo brzo, te je i gradonačelnik Bulj uz kašnjenje od pola sata na službeni početak programa, uspio doći na komemoraciju, no pretpostavljamo, nepripremljen i u žurbi nije uspio naručiti i donijeti barem cvijeće.
Ovaj čin sinjske gradske vlasti SDP-Most pod vodstvom Mira Bulja i sazivanje sjednice Vijeća u vrijeme održavanja komemoracije, nije ništa drugo nego još jedan „pucanj“ u nevine partizanske žrtve Markovića jame, svirepo pogubljene prije 80 godina – što je sramotno i nedopustivo danas u modernoj i neovisnoj RH.
Da stvar bude gora, jučer na isti dan, Buljeva direktorica jedne sinjske gradske tvrtke na društvenim mrežama čestita ,Dan mladosti’ i objavljuje fotografije sa štafetom i zvijezdom petokrakom, što je u najmanju ruku na dan kada se komemoriraju žrtve Markovića jame neprimjereno, te smo mišljenja da bi se svi gradski dužnosnici, svi dionici političkog i javnog života u našem gradu trebali suzdržati od veličanja totalitarnih i autoritarnih režima koji su kroz povijest hrvatskom narodu nanijeli toliko zla.
Žrtve Markovića jame, sve hrvatske žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, nacizma i komunizma, počivale u miru Božjem, laka im Hrvatska gruda.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj
Stipe Perić, predsjednik

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button