Politika

Klub vijećnika HDZ-a Sinj predlaže isplatu „Uskrsnice“ od 100 eura

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Nakon što je 2022. godine na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a prvi put isplaćena „uskrsnica“ umirovljenicima i nezaposlenima osobama  s područja Grada Sinja, takav prijedlog upućujemo i ove godine, nadajući se uvažavanju naših  argumenta i prihvaćanju prijedloga od strane gradonačelnika Mira  Bulja.

Poznato je kako su u Republici Hrvatskoj troškovi života u zadnjih nekoliko godina značajno porasli i to kao posljedica rata u Ukrajini i energetske i prehrambene  krize  te inflatornih pritisaka.

Povodom te ozbiljne situacije Vlada RH je usvojila peti paket mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena vrijedan nekoliko  milijardi eura.  Vladinim mjerama među-ostalim praktički se sprječava poskupljenje cijena struje i plina za kućanstva i gospodarstvo, a Vladin paket uključuje i pomoć za ugrožene kupce energenata, osobe s invaliditetom, hrvatske branitelje, zatim naknade za troškove stanovanja, komunalne naknade, grijanje, vodne usluge i nabava ogrjevnog drva, pomoć korisnicima doplatka za djecu, umirovljenike, nezaposlene i niz drugih prava.

Nadamo se da će se gradonačelnik Bulj koji je na računu u trenutku preuzimanja vlasti zatekao iznos od 30 milijuna kuna, ugledati na Vladu RH i isplatom „uskrsnice“ u iznosu od 100 eura pomoći našim sugrađanima iz najranjivijih skupina:  umirovljenicima (čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 500 eura mjesečno),   roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad korisnicima nacionalne naknade za starije osobe,  nezaposlenima, te po prvi puta i  osobama s invaliditetom , te im omogućiti  da predstojeće  Uskršnje blagdane i ovaj visoki cjenovni udar dočekaju barem malo radosniji i ponosniji.

Stoga Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru usvajanja na Gradskom vijeću, upućuje prijedlog za dopunu dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća, točkom – Prijedlog Zaključka o isplati prigodne jednokratne novčane naknade „uskrsnice“, radi ublažavanja posljedica porasta životnih troškova i povodom blagdana Uskrsa, u iznosu od 100 eura.

Prijedlog Zaključka i dopune dnevnog reda.

Klub vijećnika HDZ-a SINJ

Predsjednik, Stipe Perić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button