Politika

Klub vijećnika HDZ-a Sinj – Ređija – „majka“ svih afera Mira Bulja!

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnim fotografijama prenosimo izvorno i u cijelosti:

Unatoč 30 milijuna kuna koje je naslijedio od prethodne vlasti, Miro Bulj nezakonitim radnjama i pod sumnjivim okolnostima, srce grada – prostor Sinjske Ređije prepustio je privatnom kapitalu.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća nedvojbeno su dokazane činjenice da je Grad Sinj, zastupan po gradonačelniku Bulju, 2.2. 2022. primio ponudu za prvokup Ređije,  gospodarske cjeline u središtu Sinja od 12.474 m/2 s 5 gospodarskih objekata,  a da je gradonačelnik  svojim naknadnim nezakonitim radnjama uzrokovao gubitak prava Grada Sinja na kupnju iznimno vrijedne nekretnine za cijenu od 1,3 milijuna eura odnosno 104 eura/m2, uz napomenu kako je tržišna vrijednost metra četvornog  takvog ili sličnog zemljišta u Sinju veća 5 ili 10 puta.

Navedene nezakonitosti predmet su kaznene prijave Kluba vijećnika HDZ-a Sinj i istrage USKOK-a, čije postupanje željno iščekuje sinjska javnost!

Danas, kada je novi vlasnik, zakonito raspolažući svojim vlasništvom, ogradio prostor „Ređije“ koje su svakodnevno građani koristili za parking i druge potrebe, tek se naslućuju i postaju vidljivi razmjeri štete koju je Miro Bulj nanio Gradu Sinju, koji je taj prostor uz rečeni parking, mogao koristiti za potrebe mladih obitelji, poduzetnika, društvenih  i niza drugih sadržaja, sve ono što mu nasušno nedostaje.

Ređija, danas ograđena Ređija, je „majka“ svih afera Mira Bulja i ostat će upamćena kao simbol –  vječni spomenik nerada i nezakonitih radnji Mira Bulja, a to je nažalost ono po čemu će ga jedino i pamtiti građani Sinja!

Klub vijećnika HDZ-a Sinj

Stipe Perić, predsjednik

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button