Politika

Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru javnog savjetovanja uputio prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom doprinosu

Objavu Gradskog odbora HDZ-a Sinj, prenosimo izvorno i u cijelosti.

Dana 03. prosinca 2021. godine Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru javnog savjetovanja uputio je prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom doprinosu.

Naime, u javnoj raspravi koju smo vodili prethodnih dana oko usvajanja Rebalansa Proračuna Grada Sinja za 2021.g., istaknuli smo sramotan odnos prema mladim i mladim obiteljima u dosadašnjem mandatu gradonačelnika Bulja koji nedostatku vizije i vlastitih ideja u prethodnih 6 mjeseci nije realizirao projekt  „Majka odgajateljica” na kojoj poziciji je bilo osigurano milijun kuna, kao ni lipe sa stavke od milijun kuna za sufinanciranje projektne  dokumentacije i troška priključaka na struju i vodu za mlade obitelji – nego ih je Rebalansom Proračuna za 2021.g, izbrisao i ukinuo.

Stoga dok se u idućoj proračunskoj 2022. godini ne steknu uvjeti za realizaciju programa i mjera koje će za cilj imati zadržavanje mladih obitelji na području Grada Sinja te poticanja gradnje obiteljskih kuća, predlažemo ove izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu kako bi se ispravila nepravda i diskriminatoran odnos u odnosu na naše sugrađane, posebno mlade i mlade obitelji koji na užem ili širem području grada Sinja grade prvu nekretninu koja mora biti obiteljska kuća kojom se rješava stambeno pitanje s najviše dvije stambene jedinice i građevinske površine do 400 m2.

Naime dosada su iznos od 1.oo kn komunalnog doprinosa plaćali samo građani s našeg područja koji žive u III, IV. I V. zoni odnosno u naseljima izvan Grada Sinja, dok će se ovim izmjenama od potpunog oslobođenja plaćanja obveze komunalnog doprinosa uključiti svi građani Sinja neovisno o tome gdje planiraju graditi obiteljsku kuću, opet naglašavamo posebno mladi i mlade obitelji koje ne treba „kažnjavati” zato što imaju zemljište u vlasništvu ili planiraju graditi (prvu) obiteljsku kuću u užem ili širem području Grada Sinja.

Dokumenti:

Klub vijećnika HDZ_ ID Odluka o kom.doprinosu

Obrazac-za-sudjelovanje-javnosti_ Odluka ID Odluka o kom.doprinosu

S poštovanjem!

GO HDZ SINJ

tajnik, Ante Jukić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button