Teme

Kolumna “Glas Pijace” – Fijasko 5. Sajma mogućnosti

Nedavno je na terenima ŠC ‘Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić’ održan 5. ‘Sajam mogućnosti’ u čijem okviru je prezentiran i preventivni  program ‘Zajedno više možemo’, u organizaciji  Grada Sinja i partnera Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Tu su brojne kulturno-umjetničke, sportske i udruge civilnog društva, koje djeluju na području grada Sinja, predstavile sadržaje u okvirima svojih djelatnosti, kako bi osnovnoškolce u suradnji sa njihovim roditeljima zainteresirali i motivirali ih da upotpune slobodno vrijeme birajući neku od ponuđenih aktivnosti.

Dokazano je da u većini slučajeva te aktivnosti ukoliko se upražnjavaju, su usmjerene i na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vršnjačkog nasilja, vandalizma i drugih oblika rizičnog ponašanja.

No što se dogodilo tog vremenski prelijepog 5. listopada na sportskim terenima.

Posjetiteljski  FIJASKO.

Na opće iznenađenje vjerojatno svih nazočnih, izostala je iole značajna posjeta i osnovnoškolaca i njihovih roditelja i ostalih naših sugrađana.

Tko je zakazao u organizaciji?

Nemojmo zaboraviti da je ovdje načinjena višestruka šteta. Prvenstveno sam cilj događaja je postigao nikakav učinak, zbog nedolaska onih kojima je sam događaj namijenjen. Sve udruge koje su se organizirale i pripremile za događaj su potrošile svoje vrijeme i sredstva da organiziraju svoj štand i prezentiraju se. Grad Sinj i gradonačelnica Kristina Križanac su potrošile za sada nepoznatu količinu sredstava, mada se vjerojatno radi o desecima tisuća kuna, za sve ono što je pripremljeno na samim terenima. Na kraju izgubio je i ŠC ‘Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić’ jer je očito da se ovakav događaj ne može organizirati na športskom centru i uništavati njegov osnovni resurs.

 

Zakazao je Grad Sinj i gradonačelnica Kristina Križanac.

 

Tko je odrađivao posao prezentacije i organizacije posjete Sajmu? Evo, sami se upitajte i pokušajte odgovoriti, je li znate tko je od dogradonačelnika Zlatka Ugrina ili Denisa Glavana zadužen za društvene djelatnosti u koje spada i ovaj događaj. Jesu li znali da je taj dan Svjetski dan učitelja i zašto nisu uklopili tu situaciju u Sajam i digli to na razinu koju ovaj događaj zaslužuje? Zašto se prije i na boljim osnovama nije kvalitetnije iskordiniralo sa ravnateljima škola, dolazak učenika sa svojim učiteljima i roditeljima?

Mnogo je pitanja a vjerojatno odgovore nećemo dobiti.

Ovo je pouka da se ovakvi događaji ne pripremaju na diletantski način i da se ništa neće samo od sebe dogoditi. Gradonačelnica ima vremena na popravni ispit za sljedeću godinu. Za ovu godinu ima čistu jedinicu za zalaganje. Za znanje ostavljam vama na ocjenu.

Povezani članci

3 Komentara

  1. Zaista je bilo tužno gledat da nije bilo nikoga a natravali su nas da sve dotramo na sajam kao udruga.
    Jadno.

    11
    1
  2. Hahaha nasmija me. Još je dr.Jadrijević triba stavit štand kojeg prezentira tučaroš Maći i eto ti sajma vijećnika za plašit dicu sinjsku.

    12
Back to top button